Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

LUMEA PRESTIGE RECENSION

– det här inlägget är producerat i samarbete med Philips –


Kommer ni ihåg mitt samarbete med Philips där jag testar deras IPL maskin Lumea Prestige? Här(klick!) och här(klick!) hittar ni mina tidigare inlägg om hur den fungerar och hur man går tillväga. Jag blev så jäkla glad när jag fick den här samarbetsförfrågan för det är ju minst sagt jobbigt att raka sig varje dag och inte ens vaxning fungerar optimalt för mig då jag får massor av inåtväxande hårstrån – och hur skönt hade det inte varit om det faktiskt hade fungerat med en IPL maskin som man kan använda hemma?
Även fast ni kan läsa mer om hur den fungerar i mina andra inlägg tänkte jag dra det lite snabbt igen – Philips Lumea Prestige är alltså en IPL maskin som man använder hemma, med IPL slipper man irriterad hud och inåtväxande hårstrån samtidigt som man får ett långvarigt resultat. Det fungerar genom att det skickas ner ljus som absorberas av melaninet i hårsäcken vilket försätter den i en vilofas som saktar ner hårets återväxt. Förutom att det utvuxna håret faller av förebyggs även återväxten vid regelbunden användning. Det är alltså inte en permanent hårborttagningsmetod och det är viktigt att man är konsekvent för att det ska fungera ordentligt – med det sagt är det tydligen ändå många upplever att hårtillväxten minskar efterhand. Under de första två månaderna rekommenderas man att använda den varannan vecka och därefter var fjärde till var åttonde vecka eller vid behov för touch up.

Nu har jag använt den i tre månader enligt rekommendation och jag är så gott som helt hårfri! Det är fortfarande några fjunisar kvar på vissa ställen, men när jag upptäcker dom så kör jag bara lite med maskinen. Jag kan inte förklara hur skönt det är att inte ens behöva tänka på att raka varken bikinilinje, armhålor eller ben(eller oroa sig för röda prickar). Att tillägga har det lilla hår som finns kvar blivit väldigt mjukt, så det varken syns eller känns i närheten så mycket som tidigare. Det tog ungefär två användningstillfällen innan jag började märka någon skillnad och efter det har det blivit en markant förbättring efter varje gång. Som ni hör så kommer jag så klart fortsätta använda maskinen med jämna mellanrum för att hålla mig fortsatt hårfri.

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg är den väldigt lätt att använda och det enda stället som tar lite längre tid är egentligen benen. Men jag skulle säga att jag är klar med allt på ungefär 15 min! Nu använder jag den mellan 1-2 gånger i månaden bara för att underhålla det fina resultat jag uppnått men jag är osäker på hur lång tid det skulle ta innan allt vuxit ut igen om jag slutade – min känsla är att det skulle ta flera månader.

Ni kanske vill veta hur det känns också? Man upplever en lätt snärtande effekt när ljuset blinkar till och om man har lite högre frekvens kan man känna hur det hettar till under en millisekund. Jag tycker inte att det gör ont över huvud taget men om man mot förmodan skulle uppleva att det gör det är det jättelätt att sänka intensiteten. Ett tips är att köra de ställen som är lite känsligare först, dvs bikinilinje och under armarna, då apparaten inte hunnit bli uppvärmd riktigt och kylfunktionen är på topp.

Om ni har några som helst frågor så är det bara att mata på i kommentarsfältet, så ska jag med hjälp av Philips experter se till att besvara dem! Och här(klick!) hittar ni vidare till produkten.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej, gör jag rätt om jag slår på den och sen klickar på pilarna till önskad siffra? Jag har inte fattat hur man gör ljus test o sånt. Har hittills bara tryckt OnOff sen valt nr 3 o skjutit med lampan.
  Köpte den i början av månaden.

  Katrin 2018-12-21 23:41:52
  Svara
  • Svar på Katrins kommentar.

   Heej! Du kan klicka på pilarna för att välja själv eller så trycker du på förstoringsglaset(tror det är det) och håller den mot huden som du ska behandla. Då väljer apparaten själv vilken nivå den hamnar på! Du kan läsa mer här: https://susannebarnekow.metromode.se/2017/05/12/lumea-prestige/
   Lycka till och GOD JUL! kram S

   Susanne Barnekow 2018-12-22 10:26:39
   Svara
 • Hej! Jag undrar vad du har för erfarenhet nu när det gått så pass lång tid:) dom har ju en superdeal på fredag på elgiganten, så tänkte passa på. Men har svårt att hitta recensioner från folk som använt den under en längre tid:)

  Ananai 2018-11-21 15:55:06
  Svara
  • Svar på Ananais kommentar.

   Hej Ananai! Alltså jag har inte använt den på väldigt lång tid nu men känner fortfarande att jag har väldigt mycket mindre hår – så jag kan bara tänka mig hur det skulle vara om jag fortsatt köra den med jämna mellanrum. Den funkar alltså riktigt bra! Det enda som den inte tar är riktigt ljusa hår men dom mörka försvinner snabbt! Ska nog börja köra igen, så skönt att inte behöva raka sig:) Kram S

   Susanne Barnekow 2018-11-22 13:10:06
   Svara
 • Låter ju helt fantastiskt och skulle gärna prova men alldeles för dyr för mig😨😅

  Anna 2017-09-01 15:01:07
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Ja det är ju verkligen en hel del pengar – men kan kanske vara ett alternativ om man ändå tänkt göra det på salong. kram S 😀

   Susanne Barnekow 2017-09-01 15:20:14
   Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!