Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

LUMEA PRESTIGE

– det här inlägget är producerat i samarbete med Philips –


När jag fick den här samarbetsförfrågan från Philips om att testa deras IPL hårborttagningsapparat Lumea Prestige blev jag väldigt glad, jag har nämligen länge velat testa den men inte fått skägget ur brevlådan. Så det ska bli riktigt spännande att få se hur fin och hårfri jag kan bli haha. Det är ju minst sagt jobbigt att raka sig varje dag och inte ens vaxning fungerar optimalt för mig då jag får massor av inåtväxande hårstrån av det. Philips Lumea Prestige är alltså en IPL maskin som man använder på hemmaplan, med IPL slipper man irriterad hud och inåtväxande hårstrån samtidigt som man får ett långvarigt resultat. Det fungerar genom att det skickas ner ljus som absorberas av melaninet i hårsäcken vilket försätter den i en vilofas som saktar ner hårets återväxt. Förutom att det utvuxna håret faller av förebyggs även återväxten vid regelbunden användning. Tester har visat att den ska kunna reducera hårtillväxten upp till 92% efter bara tre behandlingar och om man upprepar behandlingen var fjärde till var sjätte vecka kan man vara hårfri upp till 8 veckor, hur skönt låter det?! Det är alltså inte en permanent hårborttagningsmetod och det är viktigt att man är konsekvent för att det ska fungera ordentligt – med det sagt är det tydligen ändå många upplever att hårtillväxten minskar efterhand. Under de första två månaderna rekommenderas man att använda den varannan vecka och därefter var fjärde till var åttonde vecka eller vid behov för touch up.

 

Nedan ser ni kitet, där man får med en necessär för förvaring av maskinen.

Det finns två extra munstycken som man använder till specifika områden. 

Så här ser behandlingsfönstret ut som man lägger mot huden. 
Jag kommer använda den varannan vecka under två månaders tid och därefter göra touch ups var fjärde vecka. Områdena jag kommer behandla är benen, bikinilinjen och i armhålorna men man kan även behandla områden i ansiktet och yttre blygläppar. Det är väldigt enkelt att använda maskinen och fort går det också! Det känns lite varmt i huden men inget som är obehagligt – nedan hittar ni min steg för steg guide!

 

STEG1
Man börjar med att raka bort håret på  stället som  ska behandla.

STEG2
Aktivera SmartSkin som ställer in den rätta intensiteten för din hudton. Det är knappen med förstoringsglaset på. 

STEG3
Sätt behandlingsfönstret tätt mot huden, vänta tills lampan börjat blinka och håll ned knappen för att påbörja behandlingen.

STEG4
Dra långsamt maskinen längst huden samtidigt som du håller ned knappen. Undvik att behandla samma område två gånger.

Jag kommer uppdatera er med hur det har gått om en månad och berätta mer om min upplevelse och resultat! Om ni har några som helst frågor så är det bara att ställa på, annars kan ni hitta mer information om produkten här(klick!).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Har använt Philips Lumea i många år. Grundade med 5 helkroppsbehandlingar på salong. Är numera ”nästan hårfri”. Kan verkligen rekommenderas. Om den fungerar för mig så kan ni ju tänka er hur mycket bättre det är för er som är födda kvinnor. Jag har dock de ideala förutsättningarna (ljus hy, mörka hårstrån).

  Kram!

  Josefin

  Josefin 2017-06-15 18:35:11
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Hej Josefin! Vad roligt at det fungerar för dig! Jag har bara kört tre gånger än så länge men ser redan jättefina resultat, bikinilinjen är nästen helt hårfri. Så kan bara instämma:) Kram S

   Susanne Barnekow 2017-06-19 13:40:14
   Svara
 • Hej,

  Funkar Philips IPL-maskin även på mörk hy?

  Lizelotte Franzén 2017-06-15 08:42:14
  Svara
  • Svar på Lizelotte Franzéns kommentar.

   Hej Lizelotte! Den fungerar för ganska mörka hudtyper men inte för de allra mörkaste. Svårt att förklara med ord men du kan se en tabell här http://www.philips.se/c-p/BRI953_00/lumea-prestige-ipl-langvarig-harborttagning.html#see-all-benefits .

   Kram S <3

   Susanne Barnekow 2017-06-15 11:50:50
   Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!