Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

PHILIPS IPL UPDATE

– det här inlägget är producerat i samarbete med Philips –


Kommer ni ihåg mitt samarbete med Philips där jag testar deras IPL maskin Lumea Prestige? Här(klick!) hittar ni mitt tidigare inlägg om hur den fungerar och hur man går tillväga! Jag tänkte ändå förklara lite kort hur den fungerar – det är alltså en IPL maskin som man använder på hemmaplan, med IPL slipper man irriterad hud och inåtväxande hårstrån samtidigt som man får ett långvarigt resultat. Det fungerar genom att det skickas ner ljus som absorberas av melaninet i hårsäcken vilket försätter den i en vilofas som saktar ner hårets återväxt. Förutom att det utvuxna håret faller av förebyggs även återväxten vid regelbunden användning. Det är alltså inte en permanent hårborttagningsmetod och det är viktigt att man är konsekvent för att det ska fungera ordentligt – med det sagt är det tydligen ändå många upplever att hårtillväxten minskar efterhand. Under de första två månaderna rekommenderas man att använda den varannan vecka och därefter var fjärde till var åttonde vecka eller vid behov för touch up.

Nu har jag i alla fall testat och använt den varannan vecka under två månaders tid – och jag måste säga att jag är positivt överraskad! Min bikinilinje är redan så gott som helt hårfri(underbart att slippa röda prickar där haha) på benen är det också nästan helt borta, det är bara några få ställen där det är lite hår kvar och detsamma gäller under armarna. Att tillägga har det hår som finns kvar blivit väldigt mjukt, så det varken syns eller känns i närheten så mycket som tidigare. Det tog ungefär två användningstillfällen innan jag började märka någon skillnad och efter det har det blivit en markant förbättring efter varje gång.


Hur känns det då? Som jag skrev i mitt tidigare inlägg är den väldigt lätt att använda och det enda stället som tar lite längre tid är egentligen benen. Men jag skulle säga att jag är klar med allt på ungefär 15 min! Ett tips är att köra de ställen som är lite känsligare först, dvs bikinilinje och under armarna, då apparaten inte hunnit bli uppvärmd riktigt och kylfunktionen är på topp. Om man mot förmodan skulle uppleva att det snärtar till är det jättelätt att sänka intensiteten.

Sammanfattat är jag så sjukt glad att jag satte igång med det här innan sommaren för nu känns sommarens hårproblem som en barnlek haha.

Om ni har några som helst frågor så är det bara att mata på i kommentarsfältet, så ska jag med hjälp av Philips experter se till att besvara dem! Och här(klick!) hittar ni vidare till produkten.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej!
  Ett helt år sen men jag tänkte chansa och kolla med dig då jag har denna maskin men inte testat den än.
  Emellan behandlingstillfällena, rakade du områdena då? Eller växte ditt hår inte ut under den tiden?
  Super tacksam för svar!
  Tove

  Tove 2018-06-15 15:18:15
  Svara
  • Svar på Toves kommentar.

   Hej Tove!
   Jag behöver knappt raka emellan, bara på vissa små ställen. Men det blir mindre och mindre – nu behöver jag inte raka benen men gör alltid det ändå innan jag ska köra apparaten – ifall det skulle vara något hår kvar som man vill ha bort:) Kram S

   Susanne Barnekow 2018-06-19 10:28:24
   Svara
 • Hej jag undrar om man först rakar och sen använder ipl och gör det varannan vecka håller man sig hårfri mellan behandlingarna eller måste man fortsätta raka? Hur länge behöver man raka innan det räcker med ipl?

  C 2017-07-30 11:56:38
  Svara
  • Svar på Cs kommentar.

   Hej! Man rakar direkt innan man använder apparaten. Sen växer håret tillbaka mellan behandlingstillfällena men för varje gång man använder IPLmaskinen är det mindre hår som kommer tillbaka. Jag har använt den varannan vecka de första åtta veckorna och därefter ska man bara behöva göra touch ups mellan 1gång varje månad, till varannan månad eller vid behov. Så det är under ett par månader man behöver raka lite grann men därefter ska du vara så gott som hårfri. Sen ger det lite olika effekt beroende på vilken hårtyp du har. Du kan läsa lite mer om hur den fungerar på olika hår och hudtyper här https://www.shop.philips.se/personvard/harborttagning/ipl/lumea-prestige-ipl-langvarig-harborttagning/p/BRI953_00?_ref=ca-wtb&_refv=291aea9a-bc01-4518-8516-3ee5ba26f200 . Jag är väldigt nöjd! Har nästan inget hår kvar på de områden jag behandlat! Hojta till om du skulle ha några fler frågor:) Kram S

   Susanne Barnekow 2017-07-31 13:02:14
   Svara
 • Låter superintressant det här. Kan man göra det nu under sommaren också innan man går ut i solen? Har gjort IPL på salong och då har jag för mig att man inte skulle exponera det behandlade området för sol på flera veckor. Och en fråga till, hur långt måste håret vara för att det ska fungera? Går det att vara typ nyrakad eller måste håret ha växt ut lite?

  Anna 2017-07-12 16:14:45
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna! Visst är det! Jag har kört nu under sommaren och det har fungerat fint men för säkerhetsskull frågade jag Philips experter. Dom svarade så här:
   Om man har solat så ska man vänta 1-2 dagar innan man använder IPL:en. Om man bränt sig i solen så ska man vänta tills all rodnad lagt sig innan man behandlar sig. När man använt IPL:en ska man vänta 1-2 dagar innan man solar, och sedan ska man använda hög spf innan man solar i minst 2 veckor. Gällande hårets längd så ska man alltid raka/epilera sig innan varje behandling.

   Hoppas du fått svar på din fråga och om det är något mer du undrar över är det bara att hojta till:)

   Kram S

   Susanne Barnekow 2017-07-14 13:22:25
   Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!