LÄSARFRÅGA; APPLICERING FOUNDATION


Jag måste bara fråga, hur applicerar du din foundation? Din bas ser helt magisk ut. Kör du med borste, händerna eller beautyblendern eller gör du ngt annat? Kraaam

Hej bästa! Det är en väldigt bra fråga hur jag applicerar min makeup för jag mixar väldigt mycket mellan fingrar, makeupsvampar och borstar – mycket beroende på vilken konsistens mina basprodukter har. Med flytande arbetar jag gärna med en fuktad svamp eller mina fingrar och med puder blir det naturligt en borste.

När jag jobbar in concealer brukar jag använda mina fingrar(väl rengjorda förstås) och riktigt trycka in produkten i huden och med en flytande foundation så är det smidigt med en svamp. Jag trycker även in produkten med svampen också, det är då man får den att bli sådär jämn och fin och blanda sig med huden.

När jag arbetar med en puderfoundation så är det alltid borsten som åker fram och här föredrar jag en med täta mjuka hår som riktigt trycker in produkten i huden.

En sak att tänka på när man ska bygga upp sin bas på ett snyggt sätt är att ha tålamod – arbeta in den ordentligt och låt det ta tid. Det är då den blir som mest hållbar, jämn och glowig!

På bilderna ser ni två av mina favoritverktyg när det kommer till applicering, en borste från MakeTheMake och en svamp med handtag från Kicks som är så jäkla härlig och smidig att använda.

En sista sak att tillägga här, glöm inte att alltid arbeta med rena verktyg – om du använder en flytande produkt ska du rengöra efter varje gång och med en torr ca 1-2ggr/vecka. Det är inte bara för bakteriebildningen som sker utan även för att resultatet blir så mycket bättre med ett rent verktyg.

Om ni vill läsa min gudie på hur man skapar en fin och hållbar bas genom att preppa huden på rätt sätt, kan ni hoppa in här(klick!). 

Puss på er


Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Borsten ifrån Kicks är så grymt jäkla bra!

  Linda 2019-07-13 18:12:53 http://lhsmaskiner.se
  Svara
 • Åh tack bästa för svaret! <3

  Skulle du rekommendera en svamp med handtag före en beautyblender? Ibland tycker jag att det kan kännas som att beautyblendern "äter" upp den flytande foundation lite.

  När du har tid, så hade det varit superkul att få se en film på hur du applicerar just foundation 😀

  Du är bäst! <3

  Elina 2019-07-11 10:16:31
  Svara
  • Svar på Elinas kommentar.

   Hej fina! Hmm det kanske kan vara bra i och med att den är lite mindre men det handlar främst om att du måste fukta svampen innan du använder den – då suger den inte åt sig produkten på samma sätt i och med att den är mättad. Sen tycker jag att det blir ännu bättre resultat när den är fuktig. Jag brukar spola igenom den och sen krama ut allt vatten ordentligt med en handduk. Jag ska försöka sätta ihop en film:D Du är!!:) Tack snälla gulliga du <3

   Susanne Barnekow 2019-07-12 11:33:38
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!