GUIDE; SÅ SKAPAR DU EN HÅLLBAR FESTMAKEUP

Jag har ju skvallrat lite om att jag ska sätta ihop mina bästa tips på hur man förbereder huden inför en festkväll och hur man får makeupen att sitta extra bra – så här kommer det. Det är som vanligt bara att hojta till om ni har några som helst frågor!

BÖRJA I TID
Ett bra tips att börja preppa redan kvällen innan. Jag som har en blandhud som lätt blir fet och får förstorade porer måste fightas med att få bort överflödigt talg och orenheter. Mitt knep är att använda 2% BHA Liquid från Paulas Choice kvällen innan, sen låter jag den sjunka in i ca 20-30 minuter och därefter arbetar jag in många lager med fukt och toppar med en härlig nattmask som låser in allt. Då är min hud så himla plumpad och fin när jag vaknar!

EXFOLIERA
När man avlägsnat döda huceller och överflödigt talg i porerna så får du fram din vackra och glowiga hud – resultatet blir verkligen lidande när man försöker lägga makeup på en opreppad hud. Om man använt BHAsyra kvällen innan så räcker det gott och väl. Om inte tycker jag att man ska använda sig av en annan, skonsam exfolieringsprodukt. PHA är en jättebra ingrediens att leta efter om man vill ha ett mer skonsamt alternativ – Make p:rem, Radiance Peeling Sleeping Pack använder du till exempel som nattmask kvällen innan. En annan produkt som jag brukar använda när jag inte haft tid att förstidspreppa är Dermalogicas Daily Microfoliant som är ett underbart enzympulver som gör huden otroligt len och fin – den kör jag i duschen innan följande steg. Jag vill lägga till en liten varningsflagga under den här punkten då man ska vara väldigt försiktigt med exfolieringen – tanken är bara att avlägsna döda hudceller och överflödigt talg och inte slipa ner huden. Så var snäll mot huden och överarbeta inte med syror eller skrubb.

ÅTERFUKTA
Fukt kan nog vara hudens bästa vän! Så se till att huden är ordentligt fuktmättad innan du sätter igång. Personligen tycker jag att en sheetmask efter dusch och eventuell exfoliering är en kalasbra idé! Jag väljer helst en som är gjord av hydrogel eller cellulosa, den har en geleaktig konsistens som även kyler huden väldigt effektivt och påverkar därmed eventuella svullnader och jag upplever även att huden får en liten uppstramning, vilket är tacksamt om man ska applicera makeup. Om man är en torris kan man till och med preppa med sitt vanliga serum innan masken och sedan låta allt sjunka in i huden.

PRIMING
Personligen är jag inget fan av primers, jag tycker att det blir ännu ett lager som gör att min makeup känns kakig. Jag arbetar istället med mina hudvårdsprodukter och applicerar antingen mitt solksydd från EVY med spf50 alternativt min gamla favorit Paulas Choice, RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defence med sfp30 som mattar ner och ger en otroligt fin bas för dig med blandhud. Om man har en primer som man gillar ska man givetvis använda den men det här är personligen mitt bästa recept! Det enda stället jag använder primer på är på ögonlocken för det gör inte bara att ögonskuggan håller längre utan även att den glider på bättre och blir mer effektfull. 

APPLICERA RÄTT OCH LÄTT
När du applicerar din makeup kan det vara fördelaktigt att använda sig av ett bra verktyg – som en fuktad svamp eller borste men det är absolut inget måste. Se till att inte mata på med för mycket smink utan bygg hellre upp i tunna, tunna lager, kanske behöver du inte täcka lika mycket över hela ansiktet utan fokusera på ställen som har större behov av täckning, så som under ögonen och runt näsvingar.

FINISHEN
Det finns många olika produkter som hjälper dig att skapa den perfekta finishen – oavsett vilken typ av finish du önskar – allt från superglow till matt eller halvmatt. Perfect Glow Booster från Cover FX är en spray som ger en underbar glow medan det finns en rad olika puder som mattar ner amen även ger lyster. Det är bara välja och vraka! En annan produkt jag nämnt tidigare är Urban Decays All Nighter Setting Spray – det är en oslagbar produkt som inte ger någon särskild finish utan bara gör att alla produkter sitter som berget.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Supertips mot stora porer och blandhy är the ordinary’s serum med zink och niaciamid ( https://www.ahlens.se/Skonhet/hudvard/ansikte/serum-specialbehandling-15239/the-ordinary-niacinamide-10-zinc-1-90156603/?gclid=Cj0KCQjwpPHoBRC3ARIsALfx-_JteyNAme9dXKzVjx2TcXkGGT8y44dkqkuhXavQbRSD7CBchwfkIF4aAkUaEALw_wcB ) som verkligen revolutionerat min huds mående! Tycker absolut att mina porer känns mindre framträdande samt att blandfeelingen av huden är mindre påtaglig. Sen kör jag med retin-a, paulas bha, mild tvätt och fukt + fett såklart. Den är billig och bra i alla fall! Finns säkert lyxigare bra produkter med samma substanser som är ännu/ lika bättre/ bra. Hursom!

  Jennifer 2019-07-03 23:38:30
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Hej Jennifer! Åh vilket bra tips, den ska jag testa!Tack snälla för att du delade med dig:D Stor kram S

   Susanne Barnekow 2019-07-10 10:31:30
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!