Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FRAKTIONERAD LASER

Hej på er! Det blir mycket behandlingar här på bloggen nu:) Igår gjorde jag nämligen en fraktionerad laserbehandling under ögonen hos Pyra på Stureplanskliniken. Fraktionerad laser verkar genom att föryngra och reparera huden och skapar en miljon mikroskopiska behandlingspunkter som är omgivna av orörd hud. Man utnyttjar kroppens naturliga läkningsprocesser för att skapa ny friskare och mer elastisk hud och den stimulerar hudens egen kollagennybildning vilket ger ökad elasticitet och uppstramning av huden.

Även fast behandlingen inte är speciellt behaglig så går det väldigt fort och man får bedövningssalva en tid innan. Efteråt värmer det och känns lite som man bränt sig i solen men det försvann efter någon timme. Det upplevs som en brännskada och huden är röd och öm och idag är jag ganska svullen och har fått som ett sår under ena ögat – men det gör inte ont. Jag smörjer ofta med Dermaceutic K Ceutic för att skydda och vårda! På bilderna ser ni hur det ser ut idag, både med och utan smink – makeupen jag använt är specialanpassad för hud som är behandlad och jag har inte haft det över såret – kommer från Image Skincare.

En behandling kostar 6000kr och det behövs tydligen mellan 1-2. Enligt Pyra är resultatet väldigt långvarigt och detta är den mest kraftfulla behandling man kan göra för det här området.

Det ska bli väldigt spännande att se hur det känns om några dagar och inte minst om några veckor! Ni får så klart följa och ser hur det går:)


Idag utan makeup. 

Här har Pyra bränt en träbit med lasern så man kan se hur det ser ut. Prickarna är så små att man inte ser dom! 

Med makeup. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej 🙂

  Åhh vad spännande!!! Kan detta hjälpa mot mörka ringar och lite slapp hud/lätt rynkighet under ögonen? Vad kostar en behandling?

  Kram

  Sanna 2018-03-07 14:04:08
  Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Hej igen Sanna! Nu har jag fåt svar från Pyra och så här skrev hon:

   Behandlingen fungerar tyvärr inte på mörka ringar. Där använder vi carboxytherapy, eller om det är pigment i huden Skinrenu DC ögonserum, och ibland kan filler i Tear trough vara aktuellt där.

   Kram S:)

   Susanne Barnekow 2018-03-13 12:58:47
   Svara
  • Svar på Sannas kommentar.

   Hej Sanna, Det hjälper mot kråksparkar och slapp hud, tror det hjälper mot mörka ringar också men jag har mailat Pyra och frågat – inte fått ngt svar ännu så återkommer med det:) En behandling kostar 6000kr men man behöver tydligen bara göra 1 till högst 2st och resultaten är väldigt långvariga. Stor kram <3

   Susanne Barnekow 2018-03-09 11:11:55
   Svara
 • Åh! Vet du vad den fraktionerade lasern hette? har sett att det finns olika ”märken”, typ Ellipse fraxium 1550, vixtus, etc.

  Kram!

  Amanda 2018-03-07 13:55:33
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Hej Amanda, nu har jag fått svar från Pyra:

   Vår laser heter SmartXide från Deka, en världsledande italiensk lasertillverkare. Fraxel re:pair (inte re:sotre) är en liknande laser, Victus Fraxium däremot helt andra betydligt enklare maskiner.

   Kram S 🙂

   Susanne Barnekow 2018-03-13 12:57:43
   Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Hej Amanda, jag vet tyvärr inte det men jag har mailat och frågat Pyra. Återkommer så fort jag fått svar:) Kram S

   Susanne Barnekow 2018-03-09 11:12:40
   Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!