Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

GUIDE; SKAPA LYSTER

-inlägget innehåller affiliatelänkar-

Det här med att bevara lystern när det börjar bli kallt och mörkt ute är ju inte helt lätt, men jag tänkte rada upp några tips som jag tycker fungerar väldigt bra. Ni kan även hitta mina favoritprodukter jag använder för att skapa en oemotståndlig glow!

EXFOLIERA
När du exfolierar tar du bort döda hudceller som ligger på ytan, vilket skapar en jämnare hudyta med mer lyster. Det finns många olika typer av exfolierande produkter – allt från rengöringar till masker och scrubbar. Se till att du väljer en som passar din hudtyp och använd med jämna mellanrum – men var rädd om huden så att du inte överexfolierar och istället skadar den. En favorit som är skonsam nog att använda varje dag och ger en fantastiskt lyster är Dermaloigicas Daily Microfoliant – finns att köpa här(klick).  Läs gärna mitt helt produktfria exfolieringstips här(klick!).

ÅTERFUKTA
Se till att ge din hud ordentligt med fukt! Använd ett fuktgivande serum och dagkräm som hjälper din hud att hålla en bra fuktnivå över dagen. Jag använder även en återfuktande mask minst 2-3ggr/ veckan. En prisvärd mask som även fungerar rengörande är LCC City Living Mask, finns att köpa här(klick!).
Ett återfuktande serum som är alldeles fantastiskt för huden är Nimues Super Hydrating Serum, tyvärr finns det inte på nätet men finns att köpa via utvalda salonger – här(klick!) kan man söka var det finns närmast.

SOLKYSST
Vi vet ju alla att solen inte är bra för vår hud – men i jakten på en fin lyster så kan en lätt fuskfärg vara väldigt effektiv! En oslagbart bra produkt som alltid finns i mitt badrumsskåp är James Reed H2O Tan Mist, vilket är en vårdande ansiktsmist som ger en lätt färg som inte färgar av sig på kläder och du kan applicera den ovanpå makeup(!). Finns bland annat att köpa här(klick!). 

C-VITAMIN
C-vitamin är alldeles fantastiskt för att skapa glow! Det är en antioxidant som neutraliserar skadliga fria radikaler och ger direkt en synbar fasthet och lyster – över tid även en jämnare hudton. Addera gärna ett serum till din hudvård som verkligen fungerar – min favorit heter Transderma C och finns att köpa här(klick!).

BASEN
Se till att din basprodukt ger tillräckligt med fukt och inte blir för torr på din hud – om du plötsligt känner att din vanliga foundation inte fungerar kan du prova att blanda i några droppar olja eller serum – vips så har den fått en glowboost! Jag använder personligen en mineralfoundation från Idun Minerals, finns att köpa här(klick!), som ger ett jämnt resultat med en fin lyster. Ett tips om man använder mineralfoundations i puderform är att använda ett settingspray(ansiktsspray) för att snabbare få den att bli ett med huden.

HIGHLIGHING
För att fuska fram lite extra glow är en highlighter ett väldigt bra redskap. Applicera den över hela ansiktet eller endast över kindben, näsrygg, och amorbåge. Det finns highligtingprodukter i alla former och färger och du kan välja mellan att applicera som primer innan basen, blandat med din basprodukt eller över din foundation. Costum Enhancer Drops från Cover FX  är ett exempel på en bra multiprodukt som finns i många fina nyanser, finns att köpa här(klick!). 

SPRAYA PÅ
För att addera en naturlig lyster är ett bra knep att applicera en ansiktsspray ovanpå din makeup! Det är bra att göra för att fixera din foundation men även för att ge din hy en extra fukt- och glowboost under dagen. En av mina absoluta favoriter är Beauty Elixir från Caudalie som även ger en uppfriskande, kylande känsla – finns att köpa här(klick!). 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!