Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

”NO PRODUCT” EXFOLIERINGSTIPS

Jag kan nog ha skrivit om det här tidigare men det är värt att göra ett eget inlägg om tycker jag! Nämligen hur man kan exfoliera huden utan en endaste produkt och som fungerar för alla hudtyper. Det är en rutin jag gör varenda kväll när jag duschar – efter jag tvättat ansiktet så masserar jag huden med mina fingrar och då lossnar naturligt den döda hud som samlats på under dagen och föregående natt. Den liksom ”rullar” av på ett väldigt skonsamt sätt. Jag väntar oftast till slutet när jag låtit min hud vara blöt en stund, då det blir enklare – massagen är ju även toppen för blodcirkulationen. Det här är så klart bra att göra även om du använder exfoliering i form av syror som kanske redan finns i din kräm eller serum.

Varför ska man exfoliera då? Jo, vår hud bildar och stöter ifrån sig miljontals celler varje dag vilket alltså fungerar som kroppens naturliga exfolieringsprocess. Syftet med denna är att hålla uppe skyddsbarriären och göra sig av med skadade och orena celler. De celler som inte fallit av kan ge en torr hud och även orsaka tilltäppta porer som kan leda till pormaskar och finnar. När man hjälper hudens egna exfolieringsprocess genom att avlägsna de gamla hudcellerna låter man friska celler att komma fram – huden blir därmed jämnare och får en mycket finare lyster. Plus att det är lättare för din hudvård att tränga ner i huden.

Jag vill även avsluta med att inflika att det inte är bra att överexfoliera, så ta det försiktigt!  Om du endast använder dig av mitt illa tips är det dock svårt att göra för mycket:)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej

  Vilket kanon tips!! Masserar du på torr hy efter duschen?

  M V H

  Michaela

  Michaela 2017-08-21 22:21:45
  Svara
  • Svar på Michaelas kommentar.

   Hej Michaela! Vad roligt att du tycker det:) I samband med att jag smörjer in mina produkter men annars inte – men det hade nog varit bra haha. Kram S

   Susanne Barnekow 2017-08-22 11:30:33
   Svara
 • Haha det där med att massera bort massa hudrester… Mina kompisar tittar på mig som frågetecken när jag berättar! Dock funkar det oftast bäst på kroppen för mig! Men jag vet precis vad du menar, haha.

  S 2017-08-16 23:34:09
  Svara
  • Svar på Ss kommentar.

   Haha härligt att jag inte är den enda – det är ju sjukt effektivt och väldigt skonsamt – och inte minst gratis haha. <3 kram S

   Susanne Barnekow 2017-08-17 11:29:26
   Svara
 • Vilken exfoliering tycker du är absolut bäst? Vilken använder du varje dag? Kramis

  Sara 2017-08-14 21:18:55
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej Sara! Jag använder mig dagligen av Retinol, vilken är exfolierande i sig, så jag använder sällan extra exfolieringsprodukter. Jag kör mitt lilla tips istället haha. Men jag tycker att en alldeles fantastisk produkt som man kan använda varje dag är Daily Microfiliant från Dermalogica – finns att köpa här http://apprl.com/sv/p/4MoQ/. Den kostar en del men räcker vääldigt länge! Kram S

   Susanne Barnekow 2017-08-15 10:49:22
   Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!