Det här inlägget skiljer sig ju lite från mina vanliga inlägg men tänkte bara dela med mig av ett så satans gott höstrecept – som man kan mumsa på med gott samvete! Har redan gjort två stycken den här veckan haha. Det är en nyttig äppelsmulpaj och här kommer receptet:
1. Börja med att sätta ugnen på 160C och smörj din form med lite kokosolja. Hacka äpplen(helst svenska äpplen, dom är nämligen galet goda just nu) i tunna skivor och ös på en massa kanel- blanda ordentligt så kanelen täcker alla äpplen. Lägg äpplena i formen och ställ in i ugnen medans du fixar med smulpajsdegen.
2. Mixa ihop smulpajsdegen genom att blanda 1dl ekologiska havregryn, 1dl mandelmjöl, 1msk raw honung, 1/2 msk Ghee (om man vill ha helt vegan så kan man hoppa över det och byta ut mot kokosolja), 1 1/2 msk kokosolja. Bland ihop ordentligt!
3. Strö sedan ut smuldegen över de ljumna äpplena och ställ in i ugnen i 15-20 min. Låt svalna och NJUT!