LÄSARFRÅGA; BRÖLLOPSMAKEUP


Har inför mitt stundande bröllop gått tillbaka i arkivet och tittat på vilka produkter du använde på ditt bröllop! Ska gifta mig ute på landet och har ingen möjlighet till att få dit en make-up artist så ska sminka mig själv med mina tärnors hjälp. Har läst en del om vad man ska tänka på vid brudsminkning och det rekommenderas primers, setting spray, löspuder, vattenfast mascara, vattenfast foundation, solpuder, highlighteretc etc etc…Det känns som att du höll din lista på produkter rätt enkel ändå och ändå fick en fantastisk sminkning! Upplevde du att sminket höll hela kvällen eller behövde du bättra på? Vad ska man tänka på för att få sminket att hålla? Vilka produkter får jag inte missa? Stort tack på förhand för svar!

Hej Sara! Men åh så härligt! Stort grattis!! Jag bättrade på lite efter hand men tycker faktiskt att det höll väldigt bra! Det är lite annorlunda när man gifter sig på sommaren kanske då värmen gör att det inte sitter lika bra men i iskalla januari var det inga problem med sol och värme direkt. Tänk på att testa ordentligt innan så att du inte gör makeupen för första gången på din stora dag – det är bäddat för misstag och stressiga situationer. Gör gärna olika varianter och testa hur hållbarheten är över dagen – då kommer du ha koll på hur du ska applicera för att det ska bli precis som du vill och för att det ska hålla så länge som möjligt.
Några bra tips för att få sminket att bli fint och hålla bra är att börja med huden – se till att den är exfolierad och mättad med fukt så att du får en fin yta att applicera din bas på och använd produkter som är anpassade till din hudtyp. Om den är fet är det bra att grunda med en creme som mattar ned, om den är torr vill du ha extra fukt etc. Sen är ju även rätt basprodukt som är anpassad efter din hudtyp ett måste, annars kommer det påverka hållbarheten.

Det jag verkligen skulle satsa på är en ögonlocksprimer och ett settingspray. En ögonlocksprimer gör inte bara att skuggan sitter på plats utan får den även att glida på bättre och bli mer effektfull, jag gillar en från Pixi som heter Eye Bright Primer. När det kommer till Setting Spray är Urban Decays All Nighter oslagbar – den sprayar du efter du applicerat alla produkter och sen sitter allt som berget.

Hoppas du känner att du fått svar på dina frågor, annars är det bara att återkomma.

Stor kram och lycka till på din stora dag!!

Ps. om ni vill läsa allt om mitt bröllop kan ni göra det här(klick!). 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Stort tack för att du tog dig tid att svara så utförligt! Ska absolut satsa på att hitta en bra bas och verkligen öva på sminkningen i god tid innan! Kommer helt klart att klicka hem produkterna du tipsade om!?

  Sara 2019-06-20 13:01:24
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej Sara, vad bra, är säker på att du kommer få till det! Grattis igen och ha världens bästa bröllopsdag nu:) Kram S

   Susanne Barnekow 2019-06-20 14:47:25
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!