Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

FRÅGESTUND; BEHANDLINGAR

Nu var det över ett år sedan jag hade en frågestund här på bloggen gällande behandlingar och tänkte att det är hög tid att köra igen! Den här gången tänkte jag ta hjälp av My Beauty Clinics duktiga personal där både leg. läkare och kunniga hudterapeuter får ge sina proffiga svar på era frågor.

Nu kan du vädra alla frågor du haft kring olika typer av behandlingar och problem – vilken du själv bör välja, vilken som är bäst för ett specifikt område och problem, gör det ont, möjliga biverkningar, etc.

Ni ställer era frågor i kommentarsfältet men om ni känner att ni vill vara mer anonyma kan ni även maila till mig på [email protected] Jag kommer sammanfatta alla frågor om en vecka så ni har god tid på er att gräva fram alla fungerar ni har.

Kör hårt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
26kommentarer
 • S använder du annan syreexfoliering än PC BHA, vilken och hur ofta? Tack

  Sofia 2019-06-11 20:21:47
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia, jag använder även mandelsyra ibland, PHA och även enzymbaserad peeling. Alla är väldigt snälla varianter och hur ofta beror på hur min hud känns för tillfället men 1-4ggr/vecka skulle jag säga i snitt. Kram S

   Susanne Barnekow 2019-06-12 17:18:45
   Svara
 • Sista frågor till S:
  -Är det några behandlingar du ångrat du gjort eller aldrig gör igen och varför?
  -Är det några behandlingar/injektioner du aldrig kommer att sluta med och varför?
  Tack för att du tar dig tid till frågestund, det uppskattas!

  Sofia 2019-06-11 19:53:08
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia,
   1. Nej det skulle jag inte säga – det är klart att det ibland inte har blivit som förväntat men det är inte så konstigt när man gör så mycket som jag:) BB Glow fungerade till exempel inte på mig.
   2. Jag kommer fortsätta hjälpa min hud genom att fylla på med fukt genom skinbooster – både Infuzion och via nål. Och sen kommer jag nog alltid underhålla med Dermapen emellanåt.
   Stor kram:)

   Susanne Barnekow 2019-06-19 15:56:43
   Svara
 • Varför använder man microbotox när man redan använder botox? Är det inte risk att få en helt mimikfattigt ansikte? Tack för svar!

  Sofia 2019-06-11 19:46:39
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej igen! Man använder inte microbotox om man redan har botox. Microbotox påverkar inte mimiken utan endast hudkvaliteten, jag har till exempel bara använt det på mina kinder för att minska talgproduktion och porstorlek. Kram S

   Susanne Barnekow 2019-06-12 17:20:48
   Svara
 • Hej! En fråga både riktad till Susanne samt till leg personal (flera svar mottages gärna). Med tanke på att S har fått diverse behandlingar omkring ögonregionen som fibroblast, laser, botox, skinboosters, ultherapy (ögonlock om jag ej minns fel). Vilken av dessa är bäst för att eliminera smårynkor, bättre hudspänst och hudtextur? Jag vet att alla har individuella förutsättningar, men är det i grund och botten är det inte bättre investera i tex ultherapy än att enbart symptomatisk ”fylla ut” huden med HA?
  Min fråga låter:
  För att uppnå ovanför nämnda,
  – Rekommenderas fraxellaser över ultherapy och hur skiljer sig dessa åt? (Antar att lasern gör mer skada när den även påverkar epidermis (utöver läderhud) men är det inte skada och just regeration man är ute efter)

  – Vad upplever du S har förbättrat/föryngrat ditt ögonområde mest av dina in clinic behandlingar?

  Sofia 2019-06-11 19:40:26
  Svara
 • Hej!

  Är 32 år gammal och börjat se första tecknen på rynkor. Vilka behandlingar är bra för att förebygga rynkor och åldrande i huden? Vilka ämnen (förutom A-vitaminderivat såsom tretinoin) är bra att använda för ovannämnda syfte? Undrar också vilka behandlingar och ämnen som är bra för att minska porstorleken?

  Stort tack på förhand!
  Cecilia

  Cecilia 2019-06-11 16:23:40
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Hej Cecilia! Jag har redan hunnit lämna in frågorna men ska se om jag kan komplettera med din i efterhand – annars är jag ganska säker på att du kommer kunna hitta svar bland de frågor som redan skickats in:) I värsta fall får du återkoppla efter jag lagt upp alla svar så ska jag se till att du får svar på min fråga!:) Stor kram S

   Susanne Barnekow 2019-06-12 17:23:18
   Svara
 • Hej!
  Du är fantastisk!

  Nu till frågan: Jag har många leverfläckar (troligen sol och efter finnar) i ansiktet. Skulle gärna bli av med dem! Hur kan man göra? Vilka behandlingar funkar? Fungerar hudblekningskrämer för detta? Tänkte ev. beställa på nätet från Thailand. Tack på förhand!

  Cecilia 2019-06-11 16:20:24
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Hej igen! Tack gulliga du:D Samma gäller frågan här men tänkte jag kunde göra mitt bästa att svara själv på den här – du skulle kunna börja med att testa C-vitamin, det är en fin ingrediens för detta, även Retinol kan vara bra. Jag skulle avråda från att köpa creme från Thailand, jag har inte koll på hur regelverket ser ut där men om du köper från EU vet du att det är säkert. Återkommer om jag kan få svar på din fråga från kliniken!:) Kram S

   Susanne Barnekow 2019-06-12 17:27:23
   Svara
 • Hej!

  Först och främst, tack för alla hudvårds och sminktips! Får mycket inspiration från dig och lägger nu mer tid och kärlek på min hy.
  Förra sommaren fick jag mörka fläckar över överläppen, och jag förstår det som att det är melasma, alltså pigmentfläckar eller hyperpigmentering.

  Jag använder solskyddsfaktor (50/70) och undviker solen så mycket det går. Men jag tycker ändå det blir mer och mer och jag tycker inte ret går att dölja med smink.
  Har kollat på behandlingar men alla säger olika, verkar som att det i vissa fall kan bli värre efter behandling? Och eftersom
  Det finns så många olika sorter, vilken fungerar bäst och vart skall man gå?
  Tacksam för svar!
  Mvh Natalie och mustaschen

  Natalie 2019-06-11 07:57:18
  Svara
 • Hej! Har för ca 10dagar sen gjort en Juvedern Volite skinbooster behandling hos en läkare. Det enda jag kan se idag är knottror efter alla nålstick? När börjar man se effekten på skinbooster? Kommer dessa knottror att försvinna?

  Neil 2019-06-10 19:58:26
  Svara
 • Hej ? ?
  Undrar över vad som är bäst för en 40-årig kvinna vars ansikte har börjat glida söderut. Tänkte på tre alternativ:
  Ansiktsyoga, eller träna upp ansiktets muskulatur och därmed bli mer tonad i ansiktet.
  Filler vid kindben/ käklinje?
  Eller slutligen kanske något som stramar upp huden? Thermage, Ultherapy eller liknande?

  Sen har jag en fråga till, ang fina linjer under ögonen. Inte längs sidorna (kråkfötter) utan just under själva ögat. Hur kan man på bästa sätt komma åt dessa? Har förstått att botox inte funkar där riktigt och fillers kan få ögonen att se svullna ut.

  Mvh, Maria

  Maria 2019-06-10 19:47:52
  Svara
 • Hej

  Vad kan man förvänta sig utav en micro botox behandlingen
  Hur går den till?
  Och kan man kombinera den med någon annan behandling samma dag för bättre resultat?
  Och vad kostar den hos er?

  Tack!:)

  Maja 2019-06-07 17:21:29
  Svara
 • Hej
  Jag fick fillers under ögonen och kollade noga upp kliniker innan och valde Aleris plastikgruppen/Madde
  Och har idag istället en skugga under ögonen och kan känna den som en linje under där man får mörka ringar ifall du förstår!
  Vad kan jag göra? Så ledsen då jag även fick kinderna behandlade och dem ändrade hela min ansiktsform och lade sig som en tyngd inte alls fint

  Kajsa 2019-06-07 17:19:38
  Svara
 • Hej, jag har en fråga om hur man bör tänka avseende andra behandlingar (dermapen, aquagold, ipl, php, BB glow) när man redan har botox i panna och kring ögon samt fillers i kinderna. Kan något vara kontraproduktivt, bör man avstå från vissa behandlingar eller bara tänka på att göra det i rätt ordning (om det finns en ”rätt” ordning). Tack så mycket för hjälpen!

  Linda 2019-06-05 15:33:42
  Svara
 • Hej! Vad ska man välja som ”nybörjare”? Är en hudvårdsnörd men vill ta det ett steg till och typ förfina lite 🙂

  Sofie 2019-06-05 15:05:24
  Svara
 • En till fråga som jag kom på!

  Om man är intresserad av en bb glow behandling, hur länge ska man då hålla sig borta från IPL-behandling? Funderar på att ev göra bb glow inför sommaren och köra en IPL-kur senare i vinter – går det?

  B 2019-06-05 10:36:45
  Svara
 • Hej,
  Jag är 34 år och har rosacea, jag skulle vilja veta vilka behandlingar som skulle vara bra på att dämpa/ ta bort rodnaden i ansiktet?
  Kram

  Petra 2019-06-05 07:59:32
  Svara
 • Bästa behandlingen för någon i 20-års åldern som egentligen mest vill lyxa till det med en behandling?

  Astrid 2019-06-04 19:07:29
  Svara
 • Hej, vad kul med lite frågestund ?
  Jag börjar få komplex för mina synliga Linjer på halsen, vad är bästa behandlingen för att minimera linjerna eller få bort det helt och hållet ?? Är en tjej på 30 år. Kram

  Alexandra 2019-06-04 16:25:14
  Svara
 • Hej! Jag har en fråga angående fillers då jag blir lite osäker på om jag verkligen får ”rätt svar” hos kliniken jag varit på tidigare eller om de försöker sälja på mig mer behandlingar haha….

  Jag är väldigt hålig under ögonen. Tunn hud och lite fett men inga påsar. På kliniken jag var hos sa de att förutom en tear through (under, sidan mot näsan där man är mörk) skulle det vara bäst jag fyller kindbenen så jag får en fyllig effekt på håligheten vid yttersta sidan på ögat/ över där man har highlighter. Hoppas jag inte förklarat konstigt. Undrar mest om man inte bara kan fyller under hela ögat med en behandling.

  Lina 2019-06-04 14:48:59
  Svara
 • Hej jag undrar vad är bästa behandlingen för linjer på hals och bröst, är bara 31 och har stora komplex gjort många dermapen behandlingar men fortfarande väldigt synligt!
  Hur många behandlingar osv?

  Lana 2019-06-04 14:31:50
  Svara
 • Vad för behandling kan man göra nu i sommar mot bruna fläckar?

  Lovisa 2019-06-04 14:30:36
  Svara
 • Hej, kul med frågestund! Jag har en fråga gällande kosttillskott för att avhjälpa fet hud och finnar – vilka kan rekommenderas? Och går det att göra något åt stretch marks som är ljusa, inte röda alltså? Vet att röda kan blekas iaf, men mina var ljusa från början när jag fick dem. Tacksam för svar!

  (Skriv helst inte ut min mailadress är du snäll :))

  B 2019-06-04 14:10:06
  Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!