SUNSCREEN FAVORITES PART1


Äntligen hörrni, nu har jag kommit tillbaka från en ljuvlig lunch hemma hos Frida och har satt ihop del 1 med mina solskyddsfavoriter för ansiktet. Om ni inte läst mitt inlägg om solens påverkan och om hur de olika typerna av solskydd fungerar så kan ni hitta det här(klick!).

Mina personliga kriterier för att jag ska tycka om ett solskydd är i stora drag följande: det inte får smula sig på huden(oj oj vad många produkter det är som gör det)- det är det värsta som finns när man byggt upp sin hudvårdsrutin i flera lager och sedan måste tvätta bort allt för att solskyddet gör att du har smul som liknar gamla hudrester i hela ansiktet. Sen måste det vara lätt och härligt att applicera och inte lägga sig som en fet hinna. Sen vill man ju så klart inte få några hudreaktioner men det är underförstått. Jag har en massa fler som jag kommer visa på bloggen framöver!

Glossier, Invisible Shield SPF30, 240 kr.
En helt transparent gel som går på ett nafs att applicera och ger ett osynligt solskydd. Innehåller ett skyddande antioxidantkomplex och fermenterad jäst som bildar ett skydd även mot luftföroreningar. Den här produkten har en svag doft av citrus men tycker inte att det blir för mycket för att jag ska vilja smeta på det i ansiktet. Den är verkligen urhärlig och det enda jag kan klaga på är att jag vid vissa tillfällen känt att den kan smula sig pyttelite men det är väl när jag använt mig av särskilda produkter under.
Plus: lätt och snabbabsorberad formula, lämnar ingen vit hinna, bra pris, skyddar även mot luftföroreningar.
Minus:
kan smula sig något, om man är riktigt torr kan man behöva lite mer fukt men det kan man också bygga underifrån.  

The Body Shop, Skin Defence Multi Protection Essence, 295 kr.
Det här är en ny favorit bland solskydd och den har en lätt formula som snabbt och enkelt glider på och absorberas av huden. Den har inte bara SPF50 utan är även utrustad med ett skydd mot luftföroreningar. Den fungerar bra för min blandhud och blir inte för kladdig eller fet och lämnar ingen vit hinna. Den här produkten är en riktig storsäljare och jag kan förstå varför den är så populär. MEN den innehåller Alcohol Denat som inte är en bra ingrediens för huden, den kan nämligen torkar ut och irritera så det är ingenting för dig med känslig hud. Jag har dock inte märkt av någon reaktion ännu men det kan också vara för att jag varierar mellan så många olika. Så om du inte är känslig och har en fet/blandhud så kan den säkert fungera finfint.
Plus: lätt och snabbabsorberad formula, lämnar ingen vit hinna, bra pris, skyddar även mot luftföroreningar.
Minus:
innehåller Alcohol Denat som inte är en bra hudkompis. 

Dermaceutic, K Ceutic SPF50, 420 kr(just nu pris här!)
Det är kanske ingen överraskning att den här gamla godingen är med på listan! Den är rik på aktiva ingredienser som reparerar, fuktar, lugnar och skyddar huden. Den hjälper även till att påskynda återhämtningen efter laser, hudpeeling eller estetiska behandlingar vilket den är galet bra till – den har även en svag färg som gör att röda pigment suddas ut och hudtonen blir jämnare. Den här cremen är definitivt en produkt för torrisen! För mig med blandhud är den lite i fetaste laget om jag inte applicerar på specifika ställen som under ögonen eller på områden som är känsliga efter en behandling.
Plus: skyddar, lugnar och reparerar, färg som jämnar ut hudtonen, perfekt för torr hud, går även att använda på natten för extra vård.
Minus:
 något i fetaste laget för en fet- och blandhud.  

Paulas Choice, RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defence spf 30. Pris: 419 kr här.
Då dyker mitt älskade solskydd från Paulas Choice upp igen – det är ju en långtida favorit som är perfekt för normal till fet hud men passar även känslig hud. Formulan är en svagt hudfärgad, silkeslen lotion som gör huden mindre blank samtidigt som den skyddar och stramar upp. Ger ett skonsamt, mineralbaserat skydd med brett spektrum och innehåller skyddande antioxidanter som stimulerar kollagenproduktionen. Den sjunker snabbt in i huden och lämnar en perfekt bas för för makeup – en riktig kanonprodukt! Ps. färgen syns inte direkt på huden.
Plus: passar en mängd olika hudtyper så som känslig, acnebenägen, mogen, rosacea etc. Lätt och snabbabsorberad konsistens. Bra pris.
Minus: om man har torr hud kan det behövas en kräm som ger mer återfuktning. 


K-Ceutic, Body Shop, Paulas Choice och Glossier. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej!
  Gillar inlägget med solskydd! Jag brukar börja dagen med att grunda med solskydd helst som en primer före foundation. Har hittat indy beauty primern med SPF 30 & tycker att den känns väldigt behaglig på huden & är mycket fin under make up. Har letat efter om den innehåller skydd mot uva, uvb eller bägge.. Vet du mer om detta? Gillar din blogg, en favorit!

  Hilda 2019-05-23 22:29:20
  Svara
  • Svar på Hildas kommentar.

   Hej Hilda, nu har jag fått svar från Indy Beauty gällande deras solskydd och så här skrev dom: det är kemiska solfilter som skyddar mot både UVA och UVB.
   Ang. användning så utgår vi från SCCS (Scientific Committee on Consumeter Safety från Europakommissionen) generella riktlinjer som rekommenderar 2 mg per cm2. Ang. frekvens så är det ju en primer och ska användas före smink (som enligt SCCS appliceras en gång per dag) så den teoretiska användningen är 1 gång per dag, på morgonen innan smink appliceras. Sedan beror detta självklart på vad du gör under dagen, om du aktivt solar bör du applicera ytterligare solskydd men i vardagen räcker detta som solskydd.
   Stor kram S

   Susanne Barnekow 2019-05-27 13:21:39
   Svara
   • Svar på Susanne Barnekows kommentar.

    Hej!
    Men åh! Stort tack för ditt svar & att du tagit dig tid att ta reda på detta! Jag gillar ju verkligen produkten från Indy beauty & kommer att fortsätta att använda den.
    Har tittat på uv skydd att ha till vardags & var nära att köpa Chanels uv essentiel men avstod då den har SPF 50 men enbart skyddar mot uva. Så därav frågan.. Sen har jag testat Bare Minerals Complex rescue defense men tycker tyvärr inte att foundation blir fint ovanpå. Hade dock gärna tyckt om den då den sägs skydda på blått ljus. Bäst är ju när det är både skyddande & fint!
    Tack igen & ha det fint! Hilda

    Hilda 2019-05-29 23:12:23
    Svara
    • Svar på Hildas kommentar.

     Hej igen Hilda, nej det är inte lätt att hitta rätt – ofta är det något som inte funkar…därför jag brukar ha med många olika typer av produkter när jag gör mina guider så det passar olika hudtyper och behov. Du kan läsa om några av mina personliga produktfavoriter här: https://susannebarnekow.metromode.se/category/skin-care/solskydd/
     Det var så lite så:) Stor kram på dig

     Susanne Barnekow 2019-06-03 10:27:48
     Svara
  • Svar på Hildas kommentar.

   Hej Hilda! Vad roligt att du gillar inlägget och min blogg:D Tack snälla för att du läser! Den är GRYM tycker jag och kommer vara med i del2 av mina favoritsolskydd för ansiktet! Jag förutsätter att den innehåller skydd mot båda då det känns märkligt att tillverka en SPF där inte båda skydden ingår. Men för säkerhetsskull har jag mailat och frågat så återkommer så fort jag fått svar:) Kram S

   Susanne Barnekow 2019-05-24 13:45:58
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!