Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

WINTER VS. SPRING


Jag får många frågor om hur man ska tänka med sin hudvård när säsongerna växlar. I höstas gjorde jag en guide om hur man ska förbereda och ta hand om huden efter sommaren och under vintern när graderna faller. Jag skrev bland annat så här:

Fukt, fukt, fukt – det är lätt att huden förlorar fukt och blir torr när det blir kallare ute. Se till att addera ordentligt med fukt, kanske genom ett serum och en ansiktsmist du använder under dagen. Men även genom att göra återfuktande ansiktsmasker några i veckan. När det är riktigt kallt ute och termometern fallit under nollstrecket ska du dock undvika att använda produkter som innehåller vatten när du är utomhus, välj istället en vattenfri kräm och/eller en olja och fuktboosta när du är inomhus och på natten.

Än så länge är det ju fortfarande ganska kallt, vilket innebär att luften är extra torr, men det är inte långt kvar tills det blir varmare och luftfuktigheten ökar. Då finns det en liten justering du kan göra i din hudvårdsrutin – du kan plocka bort den feta delen – om du nu inte känner att din hud fortsatt mår bra av det. Lika enkelt som det är att addera en fet creme eller olja på vintern är det ju att plocka bort det på vår och sommar!

Utöver det här kan du köra på med din vanliga rutin. Fukt behöver vi året om och även solen kan vara en orsak till att huden blir uttorkad. Och just det – solskyddet blir ju EXTRA viktigt – men vid det här laget vet ni väl att ni ska använda det året om;)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Susanne Barnekows webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!