Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SÅ TAR DU HAND OM HUDEN I HÖST

Nu har det ju inte blivit så värst mycket höst ännu men med största säkerhet står den runt hörnet och lurar. Personligen är den mer än välkommen, jag vill kunna mysa runt i mina stickade tröjor utan att smälta bort. Men för att förbereda inför kallare klimat tänkte jag tänkte komma med några effektiva tips som förbereder och tar hand om din hud på bästa sätt.

Rensa ut badrumsskåpet – det är alltid bra att kolla igenom badrumsskåpet och säkerställa att du inte använder gamla hudvårdsprodukter. Passa på att rengöra makeupborstar och -svampar för att undvika att föra över bakterier och orenheter till huden.

Unna dig ett proffs – om det är någon gång det är dags att unna sig en salongsbehandling så är det under höst- och vinterhalvåret. Ofta kanske huden fått solskador efter sommaren och behöver tittas över av någon som är riktigt kunnig. Om du inte är helt hundra på din hudtyp och vilka produkter du bör använda är det även ett ypperligt tillfälle att ta reda på det!

Addera C-vitamin – om inte antioxidanten c-vitamin redan är en del av din hudvårdsrutin kan det vara läge att addera det nu. Det fungerar genom att öka mängden kollagen, ge huden extra fukt samt skydda mot miljöföroreningar. Den jobbar även aktivt mot solskador och pigmenteringar. Resultatet av att använda c-vitamin är alltså en hud med massa lyster och spänst. Den kan vara lite irriterande för huden(jag kan till exempel inte använda varje dag) så testa dig fram för att hitta just din balans. Kanske varannan dag kan vara en bra början?

Fukt, fukt, fukt – det är lätt att huden förlorar fukt och blir torr när det blir kallare ute. Se till att addera ordentligt med fukt, kanske genom ett serum och en ansiktsmist du använder under dagen. Men även genom att göra återfuktande ansiktsmasker några i veckan. När det är riktigt kallt ute och termometern fallit under nollstrecket ska du dock undvika att använda produkter som innehåller vatten när du är utomhus, välj istället en vattenfri kräm och/eller en olja och fuktboosta när du är inomhus och på natten.

Exfoliera – när huden är torr och det bildas döda hudceller på hudytan kan dom hindra hudvårdsprodukterna att tränga ned och göra sitt jobb i huden. De behöver därför avlägsnas med jämna mellanrum! Det finns många olika exfolieringar som du kan använda dig av men använd gärna en skonsam leave-on variant som innehåller någon typ av syra. Kanske en AHA- eller BHA- syra beroende på vilken hudtyp du har. Undvik peelingar med korn i då dom kan riva upp hudytan och orsaka inflammationer.

Skulle ni vilja att jag rekommenderar några specifika produkter till det här inlägget också så hojta till:)

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Ja tack!

  Lova 2018-09-28 09:38:24
  Svara
  • Svar på Lovas kommentar.

   Hej Lova! Här hittar du till det inlägget:) https://susannebarnekow.metromode.se/2018/09/26/sa-tar-du-hand-om-huden-i-host-produkter/ kram S

   Susanne Barnekow 2018-09-28 10:43:10
   Svara
 • Skulle gärna vilja veta vilken C-vitamin som du använder och vad din hud typ är:)

  Danniella 2018-09-27 00:21:51
  Svara
  • Svar på Danniellas kommentar.

   Hej Daniella! har gjort ett inlägg med lite olika produkter jag rekommenderar under de olika kategorierna och där är C-vitamin en av dem. Du hittar tre av mina favoriter här: https://susannebarnekow.metromode.se/2018/09/26/sa-tar-du-hand-om-huden-i-host-produkter/ Stor kram S 🙂

   Susanne Barnekow 2018-09-27 20:41:41
   Svara
 • Hej!
  Ge gärna exempel från skincitys produkter som inte är superdyra 🙂
  Vad tror du om att ha en luftfuktare inomhus?
  Tycker du att retinol funkar mot att släta ut fina linjer? Tänker mig medik8.
  Mvh Isabella

  Isabella 2018-09-25 12:50:08
  Svara
  • Svar på Isabellas kommentar.

   Hej Isabella, jag har svarat på din kommentar i ett inlägg som ligger uppe på bloggen nu:) Och förslag på produkter postade jag igår:) Stor kram

   Susanne Barnekow 2018-09-27 13:40:58
   Svara
 • Yay så bra inspo! Ska piffa i badrummet nu ?

  Sofie 2018-09-21 19:05:49
  Svara
 • Jag vill gärna att du rekommenderar produkter 🙂 Älskar din blogg!

  Martina 2018-09-21 17:51:48
  Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!