Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

LÄSARFRÅGA; RYNKOR RUNT ÖGONEN

Ja hörrni, frågor kring vad man kan göra för att förbättra området kring ögonen är väldigt vanligt, vilket inte alls är konstigt med tanke på att det oftast är runt ögonen man får, och framför allt upptäcker, sina första ålderstecken. Om man nu inte väljer det mest bekväma alternativet, vilket är att helt acceptera våra små ålderstecken, så finns ju en hel del saker man kan göra för att förbättra. Jag fick nedan fråga från en av mina följare på Instagram men tänkte dela med mig av den här på bloggen och försöka ge ett bra svar – utifrån egna erfarenheter och kunskap. Jag vet att jag haft en liknande fråga men tänkte att det kan vara värt att lyfta igen!

– Vad har du för tips på ögoncreme? Eller har du tips på behandlingar under ögonen? Har börjat se rynkor under ögonvrån som stör mig fruktansvärt mycket när jag ska sminka mig. 

När det kommer till cremer så finns det lite olika sätt att angripa problemet – har rynkorna uppstått för att huden är fuktfattig, tappat elasticitet eller är det kanske båda delar? Jag utgår ifrån att vi angriper från samtliga håll!
Retinol är ju en beprövad ingrediens som fungerar bra mot fina linjer – du bör vara lite försiktig när du använder det då huden kan reagera i början – men det är ett väldigt bra alternativ om du vill minska rynkdjupet. Det finns många bra ögoncremer, två alternativ är Versos Super Eye Serum och Medik8 Retinol Eye TR Advanced Night Serum. Sen kan du applicera en enklare fuktgivande creme ovanpå för att tillföra extra vård och fukt. På dagen ska du alltid använda solskydd också då huden kan bli lite känslig av retinolen.

Om vi hoppar vidare in på nästa steg som är behandlingar så finns det en uppsjö av olika alternativ! Om man är öppen för det skulle jag säga att botox kan vara ett bra första steg då det påverkar mimiken i området som ofta är anledningen till att rynkorna uppstått. Då arbetar du på hudkvaliteten genom din hudvård och på den underliggande muskulaturen genom att slappna av mimiken.

Det finns ju även behandlingar som laser, microneedling, Infuzion Skinbooster, kemiska peels, fillers, Cool Lifting eller plasmapenna som skulle kunna ge resultat men då jag inte är utbildat hudterapeut eller läkare så kan eller vågar jag mig inte på att råda om vad som passar just dig.

Mitt tips är att börja med en bra hudvårdsprodukt och se om du får resultat efter ett par månader – om inte eller om du känner att du vill ha tydligare resultat – besöker du ett proffs som kan erbjuda både bra hudvårdsprodukter och mer avancerade behandlingar. Om du inte reda nu har en salong som du litar på så har jag några bra i Stockholm som jag kan rekommendera;

♦Pyra på Stureplanskliniken
♦Dr.K Clinic
♦Anna på Perfect Clinic
♦Skin Agency
♦Nordiska Kliniken
♦Formedico Estetik
♦Lyko Concept Skin 

Där får du rekommendation på det som är mest effektivt för just ditt problem!

Hoppas att du kan få någon hjälp av mitt svar och du får gärna uppdatera mig på hur det går:)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Susanne Barnekows webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!