TO TAN OR NOT TO TAN?


På bilden ser ni ett av mina favoritsolskydd som håller i upp till 6h trots bad och svett. Kostar 189kr och finns att köpa här(klick!). 

Hej på er! Äntligen tillbaka i ett snöigt Stockholm, vilken kontrast haha. Jag tänkte tala lite om en sak som jag märkte många hade en del känslor kring när jag lade upp en bild på Instagram – nämligen det här med att vara brun(eller vit) på semestern. För mig är det så självklart att jag inte ska bränna mig i solen, i jakten på en solkysst hud. Min hälsa har liksom fått komma före känslan av att vara brun, jag ångrar bittert åren då jag låg och stekte och bokstavligen brände sönder mig hud och nu njuter jag verkligen att att ligga i skuggan istället. Jag har helt enkelt förlikat mig med att vara en snögubbe på semestern och är riktigt noga med att alltid ha solskydd – året om.

En annan sak att lyfta är ju att alla är födda med olika pigment – vissa tål solen bättre än andra och vissa hudtyper kan faktiskt inte ens få en brun nyans. Oavsett hur man ser ut och reagerar på solen så tycker jag att man ska vara stolt över att sätta hudens hälsa i första rummet, det är faktiskt kroppens största organ, och att det ska vara helt normalt att se ut som en snögubbe även fast man ligger på en tropisk strand.

Självklart finns aspekten kvar i att jag fortfarande känner mig snyggare när huden har en något mörkare nyans än transparent, vilket jag tror att jag inte är ensam om? Så, om man som jag ändå känner att man vill ha lite färg, så finns det ett enkelt och hälsosamt knep – nämligen BUS. Dagens produkter är så smarta och effektiva och ger dig en lika fin färg som om du skulle ha fått den på naturlig väg.

Hur känner ni gällande det här? Upplever ni en hets kring att vara brun på semestern eller är ni som jag att ni accepterat att det är ok att vara en blekfis

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!