Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

JORDÄRTSKOCKSSOPPA

Alltså gud vilket enkelt och magiskt gott recept jag har på en jordärtskockssoppa! Det är så matigt, smarrigt och nyttigt – perfekt när man behöver värmande snabbmat. Jag free-basade när jag gjorde den så måtten är inte helt hundra men man får helt enkelt smaka av efter hand.

Jag började med att koka upp två påsar jordärtskockor(500g) i vatten som täckte dem i min kastrull. Det kan ha varit en halvliter kanske men det beror ju på hur tjock man vill ha den.

Sedan adderade jag ca 1/2 dl vitt vin – eller jag hade inget vitt vin så jag tog en sån där smakförstärkare som man kan köpa i vanliga mataffären – några skvättar vitvinsvinäger och 1 & 1/2 grönsaksbuljongtärning. Sen fick det koka i 10-15 minuter och därefter mixade jag allt ordentligt med en stavmixer.

Smaka av med lite grädde(jag hade lite havregrädde), peppar och eventuellt lite mer vin och servera med hyvlad parmesan, rostade pumpakärnor och solrosfrön och addera en liten bit persilja för ögats skull.

Så gott och nyttigt! MUMS!

Processed with VSCO with f2 preset

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Susanne Barnekows webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!