Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

5 VANLIGA SKÖNHETSMYTER


foto: Romina Farias

Godmorgon babes! Idag sitter jag på redaktionen men har förberett ett matigt inlägg till er. Det handlar om skönhetsmyter, det finns nämligen en hel del och jag tänkte lista några av dem här i bloggen. Roligt om ni sitter på några fler som jag kan lägga till?!

MYT #1– MAN FÅR FINNAR AV MAKEUP
Det finns ingen forskning som visar att makeup orsakar akne. Men om du inte tar bort den ordentligt varje kväll kan det orsaka uppkomsten av orenheter i huden. Det är även viktigt att rengöra sina makeupverktyg så att du inte dagligen smetar på ett lager med bakterier – som så klart kan orsaka inflammationer och finnar.

MYT #2 – TORR HY? DRICK MER VATTEN!
Den här skönhetsmyten är gammal som gatan men faktum är att det inte kan råda bot på torr hy. Det är givetvis bra att dricka vatten och hudens kvalitet blir ju inte sämre av det, men om vatten var det enda som krävdes skulle väldigt få oss lida av torr hy. Det som istället kanske kan hjälpa är tillskott av essentiella fettsyror och hudvårdsprodukter som är anpassade för just din hudtyp.


foto: Chris Ralston

MYT #3 – VÄLJ HUDVÅRDSPRODUKTER BASERAT PÅ DIN ÅLDER
Många produkter på marknaden säger sig vara anpassade för en specifik åldersgrupp(speciellt för kvinnor över 50 med mogen hud) men ålder är inte en hudtyp. En person som är 50 kan ha precis samma hudproblem som någon i 30-års åldern. Oljig hud och igentäppta porer försvinner inte bara för att du fyller 50 och torr och livlös hud kan vara ett problem redan i 20-års åldern.

MYT #4 – NATURLIGA INGREDIENSER ÄR BÄTTRE FÖR HUDEN
Det här är en riktig seglivad myt! Det finns faktiskt ingen forskning som visar att naturliga eller ekologiska ingredienser är bättre för huden. Som vi vet finns det giftiga och allergena växter som ju givetvis skulle kunna orsaka en riktig hudkatastrof, så att en produkt skulle vara bättre för huden bara för att den innehåller naturliga ingredienser, stämmer faktiskt inte.

foto: Christin Hume

MYT #5 – DU KOMMER FÖRR ELLER SENARE VÄXA UR DIN AKNE
Den här myten kan man verkligen önska var sann! Vi kan ha akne ända upp i 60 års åldern – produkterna och sätten vi kan kontrollera akne på är desamma oberoende av vilken ålder vi har. En annan sak att tilläga den här punkten är  att en fin tonårshy inte är en garanti för att man inte skulle kunna få akne längre fram i livet.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • kan du inte göra ett inlägg som summerar alla skönhetsfavoriter, samt undrar jag vilken den absolut bästa behandlingen du gjort och vart är någonstans. den som gjort mest märkbar skillnad.. någon speciell ansiktsbehandling? tänkte unna mig det tills jul för att få ännu bättre hy.kram

  amanda 2018-12-12 13:15:10
  Svara
  • Svar på amandas kommentar.

   Hej Amanda, jag brukar göra det med jämna mellanrum, byter ju så mycket bara:) Det enklaste är om du hoppar in på kategorin MIN HUDVÅRDSRUTIN och SKIN CARE där lägger jag upp mina favoritprodukter kontinuerligt. Gällande behandling så är så svårt att rekommendera en specifik när jag inte vet vad det är du vill göra med din hud. De behandlingar jag tycker är mest effektiva är skinbooster med nål men även utan nål – Infuzion Skinbooster, dermapen, kemisk peeling och en ny skinbooster som heter Profihlo – om du vill ha en massa långvarig glow och en liten plumpeffekt är den galet bra. Har skrivit om den på bloggen under kategorin PROFIHLO – du får även 15% rabatt hela december ut om du skulle vilja testa. Annars är en anpassad kemisk peel fantastiskt tycker jag – Red Carpet Glow på Skin Agency är galet bra! Du kan läsa en massa under kategorin TREATMENTS – så hoppas jag att du ska hitta någon bra som passar! Stor kram 🙂

   Susanne Barnekow 2018-12-17 10:09:09
   Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!