DIN DIN

Här ser ni vad jag lagade i lördags! Ok, förrätten var inte så mycket att laga men oj vad gott det är med burrata och tomater ändå!

Jag gjorde en tomatröra med olivolja, balsamvinäger, äppelcidervinäger, salt & peppar och toppade med färsk pesto. Sen delade vi på en Burrata. Kom på i efterhand att jag skulle haft färsk basilika också plus att jag skulle mixat peston med tomaterna men nu blev det som det blev. Om ni ska göra det så gör som jag skulle gjort haha.


Till huvudrätt gjorde jag min favvisrätt just nu. Rostade rotfrukter med varm fetaost med hemmagjord hummus och guacamole.

ROTFRUKTER I UGN:
Palsternacka
Butterutpumpa
Sötpotatis
Rostade pumpakärnor och solrosfrön
Hyvlad parmesan
Fetaost
Färsk timjan

Lägg alla rotfrukter i en påse och blanda i olivolja, salt, peppar och färsk timjan och blanda runt ordentligt. Lägg på ett bakplåtspapper och in i ugnen på ca 200 grader. När du ser att dom börjat bli lite rostade tar du ut plåten och strösslar på fetaost och sätt tillbaka plåten i ugnen. När fetaosten börjat smälta och få lite färg tar du ut det och serverar med parmesan, färsk timjan och rostade frön.

HUMMUS
1 förpackning kikärtor
1 halv citron inklusive fruktkött
1 liten vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Olivolja

Mixa allt ordentligt i en mixer och använd lite av kikärtsspadet för att få den fluffig och i rätt konsistens och toppa med några droppar cironsaft, olivolja och en nypa flingsalt.

Guacamolen innehåller bara avocado, lime, tomater, lite vitlök salt och peppar som jag mixar med en gaffel.

 

Till dessert gjorde jag nyttiga muffins på tre ingredienser. En fick chokladsmak och den andra saffran.
NYTTIGA MUFFINS
1 ägg
1 banan
1 msk kakao eller lite saffran löst i några droppar cognac.
RAW kakaonibs som topping på chokladvarianten

Jag gjorde en smet med vardera smak och det räckte till två muffin av varje. Mixa alla ingredienser i en mixer, häll i formen och in i ugnen på ca 180 grader i 10-15 min. Klart!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!