SKILLNADEN MELLAN SKINBOOSTERS

Hej fina ni! Trodde jag lade upp det här inlägget igår men glömde trycka på ”publicera” – herregud. Har lite för mycket i mitt huvud just nu haha.

Jag fick en fråga från en läsare om vad det är för skillnad på traditionell skinbooster med nål och Infuzion Skinbooster och tänkte att det var en väldigt bra fråga som jag tänkte svara lite mer utförligt på även här i bloggen! Jag gör båda behandlingarna med jämna mellanrum och älskar dom på olika sätt!

 

Traditionell skinbooster – här injicerar man en tunn gel bestående av hyaluronsyra och vatten under huden – man kan antingen göra det genom många små stick men även genom ett ingångshål där man man går in med en trubbig kanyl. Resultatet håller 6-12 månader men vetenskapliga studier visat att elasticiteten förbättras ända upp till 6 månader efter behandlingen, vilket beror på en stimulering av kroppens eget kollagen. Den enda begränsningen på var man kan behandla är under ögonen. Jag har tidigare gjort skinboosterbehandlingar på Stureplanskliniken, Dr.K Clinic och Home Clinic och kan varmt rekommendera alla tre om man känner att man skulle vilja testa!

Infuzion Skinbooster – är en nålfri behandling där man slussar ner hyaluronsyra i huden, man kan även välja att tillföra aminosyror, vitaminer, mineraler och antioxidanter och även det här sättet påstås stimulera kollagen- och elastinproduktionen i huden. Nedslussningen sker genom ström och resultatet håller i ca6 månader. Infuzionsystemet slussar in Cytocare så att den placerar sig jämnt i alla hudceller och man kan forma ansiktet där extra fukt/volym behövs och gå väldigt nära ögon samt arbeta över pannan. Jag gör den här behandlingen med jämna mellanrum och går alltid till Skin Agency.

Min upplevelse om jag ska sammanfatta de båda är att resultatet av en traditionell skinbooster upplevs mer som att huden fylls upp underifrån och att resultatet håller längre medan Infuzion ger en mer plumpad och polerad hudyta. Det jag gillar starkt med den sistnämnda är att det går att arbeta under ögonen och att jag slipper nålstick men samtidigt håller inte resultatet lite länge. Jag skulle säga att om man har möjlighet så ger en kombination av dessa behandlingar en fantastiskt fin effekt på huden.

Om ni har några frågor gällande det här så är ni som vanligt välkomna att ställa dom i kommentarsfältet!


Ovan är före och efter min 3e Infuzion Skinboosterbehandling hos Elita. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Vilket tyckte du gav mest resultat dermapen med skinbooster eller infusion? Tacksam för svar!

  Isa 2019-04-11 11:20:24
  Svara
  • Svar på Isas kommentar.

   Oj, så svårt att säga…ibland använder man skinbooster på ett annat sätt när man gör Dermapen – att man arbetar in det på det behandlade området utan att injicera men det är så klart olika. Det är lite av en smaksak här om man vill gå på med injektion samtidigt som man gjort en Dermapen, det blir ju ett större ingrepp på huden medan infusion blir lite snällare i kombination med Dermapen – tycker att båda ger ett fantastiskt resultat! Hoppas du blir lite klokare efter mina svar:) Kram S

   Susanne Barnekow 2019-04-11 11:36:57
   Svara
 • Jag ser stor skillnad däremot är det olika belysningar på foton som kan påverka. Skulle du säga skinbooster med nålar gav mer volym? Eller samma?

  Isa 2019-04-11 11:11:34
  Svara
  • Svar på Isas kommentar.

   Hej Iza, ja det är ju alltid svårt med det där…:) Det tar längre tid att bygga upp volym med Infuzion – alltså det krävs fler behandlingar. Medan om man gör en skinbooster med nålar kan anpassa innehållet som man injicerar och därmed få mer effekt redan vid första tillfället. Men nålar kan man som sagt inte behandla under ögon och panna på samma sätt så det beror ju på var det är man vill ha lite mer volym. Stor kram S

   Susanne Barnekow 2019-04-11 11:31:10
   Svara
 • ser ingen skillnad alls!

  lina 2018-09-17 14:44:58
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!