Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

EVERY MORNING

Jag har ju tidigare skrivit om att jag dricker ljummet citronvatten varje morgon och det är har verkligen blivit en rutin som jag haft i flera års tid nu. Jag använder alltid ekologiska citroner när jag gör det och börjar med att pressa en hel citron i en stor kopp kallt vatten. Därefter kokar jag lite vatten som jag skvätter på toppen – så vips har jag fått en ljummen citrondryck. Jag dricker alltid med sugrör för att skydda tänderna mot syran! Anledningen till att man dricker den ljummen är för att det sägs att näringsämnena tas upp lättare av kroppen då samt att det är snällare mot magen.

Nedan ser ni några fördelar som det sägs ha på kroppen. Jag tycker framför allt att det känns väldigt fräscht och uppiggande och att jag inte blir lika hungrig på morgonen.

Balanserar pH-värdet i kroppen. Trots att citron är surt har det en basisk funktion i kroppen. Att göra kroppen mindre sur minskar inflammationer.

Stärker immunförsvaret. Citron innehåller nämligen mycket C-vitamin.

Bättre andedräkt. Det ska tydligen göra att man får en friskare andedräkt. Man ska dock vänta en timme med att borsta tänderna efter man druckit för att inte skada emaljen.

Underlättar matsmältningen.

Någon annan som brukar dricka citronvatten på morgonen? Eller kanske ni har någon annan spännande dryck att dela med er av? 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Susanne Barnekows webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!