Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

CAKE IN A MUG

När vi var i skärgården fanns det micro – vi har inte det hemma så tänkte att jag skulle testa något jag velat laga länge – nämligen mug cake som är en kaka som man gör i en mugg och det tar bara 1,5-3min att tillaga den.

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker haha. Det är så klart en nyttig variant. Men jag måste nog säga att liknande recept jag gjort i ugn eller stekt(som bananpannkakor) smakar godare. Själva smeten smakade himmelsk så funderar på om jag kanske skulle äta den som en chokladsmoothie istället?

Här har ni receptet i alla fall och det är en väldigt snabb, mättande och näringsrik måltid.

1/2 dl havregryn(jag mixade havregryn i mixern för att få till ett mjöl).
1-2 msk kakao
1 dl valfri mjölk(jag tog havre)
1 ägg
1/2 – 1 mogen banan.

Jag mixade alla ingredienser i en mixer och sen hällde i en mugg och tillagade i ca 2 min.

Sen kan man servera med valfritt tillbehör, som ni ser valde jag färska jordgubbar! Den här och två ägg blev en riktigt mättande frukost.

Processed with VSCO with c1 preset

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Nej men gud! Ingen mikro! Berätta mer! Haha
  Hur värmer ni t.ex rester?? Ugn?

  S 2018-06-28 20:00:28
  Svara
  • Svar på Ss kommentar.

   Hahaha, nej vi har inte haft det på flera år. Har blivit en vana, värmer rester på spisen och om man ska tina upp så får man planera lite och lägga fram i förväg. I början tyckte jag det var lite bökigt men nu saknar jag det inte ens, så konstigt hur man vänjer sig haha?! Kram S

   Susanne Barnekow 2018-06-29 11:13:06
   Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!