Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

PEPTIDER I HUDVÅRD

Good morgon! Idag sitter jag på redaktionen och jobbar men har så klart förberett ett par inlägg till er:)

Jag har märkt att ni är ett påläst gäng som läser min blogg men tänkte ändå tala lite om nya trendingrediensen ”peptider”. Jag älskar när saker verkligen fungerar och här har vi en sån där ingrediens som har en hel del forskning bakom sig. Ni har säkert hört namnet då väldigt många nylanserade produkter innehåller just den här fantastiska lilla molekylen?

Vad är en peptid då?
Jo, en peptid är molekyl som består av antingen korta eller långa aminosyror – aminosyror är i sin tur proteinets byggstenar. Vår hud är uppbyggd av protein.

Men hur fungerar dom i hudvårdsprodukter?
Peptiderna fungerar som “budbärare” och har en cellkommunicerande förmåga, de överför helt enkelt information till cellerna om hur de ska fungera optimalt. Det finns olika typer av peptider och de som finns i föryngrande produkter talar om för huden att den ska producera mer kollagen(när vi förlorar det med åldern blir huden tunn och rynkig), vilket gör att den återfår sin elasticitet. Peptiderna är väldigt små, vilket möjliggör att de kan penetrera huden och därmed leverera sitt budskap.

De peptider som används i hudvård är främst kända för att stimulera kollagenproduktionen men de kan också reparera skador som du kanske fått av solen. Vissa peptider kan även verka kraftigt antiinflammatoriskt och fuktbindande.

Något som behövs för att peptiderna ska få maximal effekt är att de behöver samverka med andra aktiva ingredienser, som antioxidanter. Så när du är på jakt efter en peptidprodukt är det viktigt att den innehåller just det!

Så, använder ni någon peptidprodukt i dagsläget? Eller kommer ni köpa någon?

Generellt tycker jag personligen att man borde satsa på att ha några eller något aktivt, hudanpassat serum och kombinera det med ett bra solskydd och en hudanpassad kräm eller olja – det skapar en bra bas för din hudvårdsrutin! När man talar om ingredienser som bevisligen har en positiv effekt, så är retinol och peptider något som alltid kommer finnas i mitt badrumsskåp.

Jag använder just nu Paula’s Choice Peptide Booster. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Susanne Barnekows webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!