FAVORITER SOLKYDD FÖR ANSIKTET

När solen börjar dela med sig av sina efterlängtade strålar, påminns vi också om vilken skada den kan åstadkomma på vår hud. Jag vet att det är många som slarvar med att använda solskydd men det är superviktigt och jag kommer fortsätta tjata om det! Inte bara på grund av de negativa effekter solen har på utseendet(förtidigt åldrande) utan det kan även vara farligt ur ett hälsoperspektiv. Jag använder solskydd året om och idag är det lätt att hitta produktvarianter som även har en massa bra ingredienser som vårdar och förbättrar hudens kvalitet. Jag har listat några av mina absoluta favoriter! Hoppas ni gillar! 🙂

Dermalogica, Super Sensitive Shield spf 30. Pris: 575 kr här(klick). 
Det här är ett fysikaliskt solskydd som passar den riktigt känsliga huden. Den verkar lugnande och innehåller även antioxidanterna vitamin C och E. Krämen är vit och det krävs att man smörjer en del för att den inte ska lämna vita rester, men den är väldigt mjuk och härlig och när den fått sjunka in(det tar några minuter) ger den fin återfuktning utan att bli för fet.
Plus: känslig hud. Fräsch doft. Lugnande. Återfuktande.
Minus: högt pris. Vit färg.

Paulas Choice, RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defence spf 30. Pris: 419 kr här.
Den här krämen är en långtida favorit som är perfekt för normal till fet hud men passar även känslig hud. Det är en svagt hudfärgad, silkeslen lotion som gör huden mindre blank samtidigt som den skyddar och stramar upp. Ger ett skonsamt, mineralbaserat skydd med brett spektrum och innehåller skyddande antioxidanter som stimulerar kollagenproduktionen. Den sjunker snabbt in i huden och lämnar en perfekt bas för för makeup – en riktig kanonprodukt!
Plus: passar en mängd olika hudtyper så som känslig, acnebenägen, mogen , rosacea etc. Lätt och snabbabsorberad konsistens. Bra pris.
Minus: om man har torr hud kan det behövas en kräm som ger mer återfuktning. 

Dermaceutic, K Ceutic spf 50. Pris: 415 -519 kr här(klick!).
Den här krämen är fantastisk för torr, känslig och till och med skadad hud. Den ger ordentligt skydd samtidigt som den tillför en massa näring till huden. Den återställer hudens microbalans så att svullnad och rodnad minimeras samt motverkar fria radikaler och främjar kollagenproduktionen och cellförnyelse. Perfekt att använda efter kemisk peeling, laser eller microneedling. Funkar även bra på rosacea. Den är tjock och något färgad vilket förskönar om man har röda partier i huden men den är väldigt fet – jag brukar använda den här godingen på natten ibland för att ge huden lite extra kärlek, då den i regel är för fet för att använda på dagen för min blandhud.
Plus: passar väldigt känsliga och torra hudtyper. Kan även användas på natten. 
Minus: väldigt fet så passar bäst för torra hudtyper eller efter estetiska behandlingar.

Skinceuticals, Mineral Radiance UV Defence spf 50. Pris: 399 kr här(klick!). 
Mineral Radiance UV Defence är ett UV-skydd med 100% fysikaliskt filter som passar alla hudtyper, även känslig hud. Formulan är väldigt lätt, nästan rinnig, och har en lätt färg som förskönar och jämnar ut hudtonen. Krämen skyddar mot för tidigt åldrande och hyperpigmenteringar och kan med fördel användas efter kliniska behandlingar så som laser eller microneedling. Formulan är även vattenresistent och parfymfri. Den ger mycket lyster men det är viktigt att man ger den en stund att sjunka in i huden innan man applicerar makeup.
Plus: hudutjämnande färg. Ger mycket lyster. Passar även känsliga hudtyper och är bra efter behandlingar. Bra pris! Vattenresistent. 
Minus: Formulan skulle gärna få vara något tjockare. Det tar en stund för den att absorberas.

EVY, Daily UV Face Mousse spf 30, 149 – 199 kr här(klick!).
Det här är ett riktigt budgetkap! Det är en långtidsverkande(upp till 6h!) anti-age ansiktsmousse som förstärker hudens skyddsbarriär och förebygger tidiga ålderstecken. Den är bland annat berikad med C- och E vitamin, hyaluronsyra och kollagen samt flera vårdande ingredienser som hjälper till att förebygga pigmentfläckar och för tidigt åldrande orsakat av solen. När man smörjer in moussen blir den väldigt lätt och tunn men sjunker snabbt in i huden och lämnar den mjuk och återfuktad. Formulan är allergitestad och dämpar inflammationer, motverkar soleksem och är lämplig även för den med eksem eller acnehy. Går även utmärkt att använda i hårbotten, på tunnare skägg och efter rakning. Ja ni hör ju hur bra den är!
Plus: Långtidsverkande. Passar alla hudtyper. Dämpar inflammation. Multi-use. PRISET!
Minus: inget jag hittat ännu. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!