Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

SPLASH MASK

Ja det här med Splash Masks eller även kallade Patting Masks, kommer kanske inte helt oväntat från Korea – och att ”splasha” vatten upprepade gånger i ansiktet är faktiskt en gammal tradition som Koreanska kvinnor utför för att ge ansiktet en rejäl rengöring. Den här ritualen har så klart skönhetsindustrin tagit vara på och förbättrat.

Men vad är då en Splash Mask?
Det är en produkt som hamnar någonstans mellan en essence och en booster och meningen är att den ska göra samma sak som en vanlig mask fast inom loppet av 20 sekunder. Fördelen med den här typen av mask är alltså att det ska gå fort men även att tillvägagångssättet ska göra att produkten ska absorberas väldigt bra av av huden. Precis som med traditionella masker finns det ett utbud av produkter som är anpassade för olika hudtyper och användningsområden.

Hur gör man då?
Du tillsätter en liten mängd(ett fullt lock) i en skål med vatten och sedan börjar du splasha och badda in vätskan i huden under ungefär 15 sekunder. Se till att din hud är rengjord innan du börjar!
Därefter låter du antingen vätskan torka in huden eller så baddar du torrt med en handduk. Man kan även använda den i duschen men jag tyckte det var lite klurigt att få masken att blanda sig med vattnet i handflatan utan att allt försvann innan jag hann till ansiktet. Men jag kan ha gjort helt fel haha.

Min mask
…kommer från Blithe och heter Patting Water Pack, Energy Yellow Citrus & Honey.
Här är huvudingredienserna exfolierande mjölksyra och C-vitaminrika citron- och honungsextrakt som har en utjämnande och uppljusande effekt. 60% av ingredienserna är raw, vilket innebär att dom har kallpressats för att bevara vitaminer, mineraler och enzymer. Det masken i stora drag gör att ge fukt, exfoliera och ge lyster och du ska kunna använda den dagligen.

Vad tycker jag då? 
Det är ju onekligen ett roligt och annorlunda sätt att applicera en mask men jag undrar om jag inte kunde ha lagt lite extra baddningstid på att få in mitt vanliga serum eller essence istället. Plus att jag gillar känslan av att gå runt med en kladdig mask under en längre sund. Med det sagt så gillar jag ändå produkten och tror kanske bara att jag behöver ge den en längre invänjningsperiod för att känna mig helt bekväm med den.

Blithes Energy Yellow Citrus & Honey Patting Mask doftar väldigt gott! Jag kände snabbt av syran i produkten genom att det sved till på ett par ställen men den var ändå behaglig att använda. Effekten efteråt var att huden kändes väldigt ren, klar och lätt uppstramad – tyvärr kändes den dock inte så återfuktad så jag körde en återfuktande toner efteråt.

Här kan ni se en kort video på hur man använder den och här(klick) kan ni köpa masken som jag använt! Den kostar 449 kr.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Susanne Barnekows webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!