Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TVÄTTA BORSTARNA!

Även fast ni kanske redan vet hur viktigt det är att hålla sina borstar rena tänkte jag ändå gå igenom varför man ska göra det och hur man rengör dem på bästa sätt. Jag använder inga flytande makeupprodukter i min bas vilket gör att jag tvättar mina borstar ungefär en gång i veckan.

Otvättade makeupborstar kan nämligen inte bara ge upphov till oren och fet hy utan även ge ett sämre makeupresultat – det samlas nämligen sminkrester, döda hudceller och oljor varje gång man använder dem vilket skapar en perfekt bostad för ovälkomna bakterier. Om man lär sig ta hand om sina borstar på rätt sätt undviker man inte bara en oren hy och ett ojämnt makeupresultat utan man kan även förlänga livslängden på sina verktyg med flera år! Själv märker jag direkt när jag dröjt några dagar för länge med att tvätta, det känns både ofräscht och klumpigt att jobba med borsten då.

HUR TVÄTTAR MAN?
1. Fukta borsten med ljummet vatten. Undvik skaftet då det kan lösa upp limmet, vilket kan få håren att släppa.

2. Tvätten av borsten fungerar lite olika beroende på om man använder natur- eller syntethår.

Syntetmaterial: Applicera ett milt diskmedel, schampo eller tvål och rör borsten mot handflatan i cirkelrörelser. Skölj och rengör tills vattnet har blivit helt klart och borsten är fri från rengöringsmedel.

Naturhår: För rengöring av naturhår används samma teknik som för syntetmaterialet fast du byter ut diskmedlet mot ett milt schampo eller en löddrande makeupremover. Om du vill ha din borste extra mjuk kan du använda lite balsam innan sista avsköljningen. För dig som är extra kräsen så finns det även specialanpassade schampon och balsam.

3. Torkningen av borsten börjar med att du skakar eller drar av överflödigt vatten. Låt borsten sedan ligga ner på ett papper eller ren handduk. Tänk på att inte ställa dem med borsten uppåt då vattnet kan samlas i roten, vilket då kan lösa upp fästena som stråna sitter i.

HUR OFTA TVÄTTAR MAN OCH GÄLLER DET ALLA REDSKAP?
Borstar som du använder på daglig basis till torra makeupprodukter bör rengöras ordentligt minst varannan vecka. När det kommer till svampar och borstar som används till flytande makeup bör de tvättas betydligt oftare – helst efter varje användning.

 Ett tips om du inte har tid eller tillång att tvätta dina penslar från grunden är att använda en antibakteriell spray! Du använder den bäst genom att först spraya på en bomullspad eller servett som du försiktigt torkar av borsten med.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Susanne Barnekows webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!