Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

UPPDATERA BADRUMSSKÅPET!

Ja hörrni, då var det snart nytt år! Då kan det vara hög tid att rensa badrumsskåpet och necessären! Dina produkter – allt från krämer och serum till mascara och foundation – har ett utgångsdatum. Det är bra att veta att vissa produkter är utformade så att de lätt kan samla på sig oönskade bakterier, t.ex mascara eller concealer i burk, men en annan aspekt är att de tappar effekt och därmed kan bli helt verkningslösa. Jag tänkte gå igenom några bra riktlinjer och tips när det är dags för kanske årets första rensning!

Man ser oftast hur länge en produkt håller genom en symbol i form av en öppnad burk med en siffra på – det kan till exempel stå 12M eller 24M vilket innebär 12 eller 24 månader efter man öppnat produkten för första gången.


Här ser ni hur symbolen ser ut!

Det finns ett par saker som man ska tänka lite extra på när det kommer till hållbarheten på dina produkter:

SOLSKYDD – som standard håller ditt solskydd en säsong och här gäller framför allt produkter som du har med och använder i varma klimat – då kan de tappa effekt även om de inte har gått ut enligt hållbarhetsmärkningen.

FÖRPACKNING – en produkt med pump eller på tub som inte kräver att man gräver med fingrar eller penslar eller blir utsatt för syre vid varje användningstillfälle – håller i regel längre. Bakterier och orenheter gör att hållbarheten förkortas och syre kan göra att en produkt oxiderar och därmed tappar effekt.

Här ser ni en lista på generell hållbarhetstid när det kommer till makeup!

ÖGONSKUGGA – 2år
MASCARA – 3mån
FLYTANDE EYLINERS – 6mån
ROUGE – 2år
FOUNDATION – 6-12mån
BRONZER – 2år
LÄPPGLANS – 1år
CONCEALER – 1år
NAGELLACK – 2år
LÄPPSTIFT – 2år

Jag ska lägga upp en liten guide på riktlinjer och tips när det kommer till rengöring av verktyg också! Så håll utkik:)

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Susanne Barnekows webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!