Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BLUE LIGHT

Att solens strålar  skadar huden är ett fakta men nu börjar forskning visa att även det ljus som alstras från våra datorer, läsplattor och mobiltelefoner kan skada vår hud på liknande sätt som solen- fast skillnaden är att detta ljus når ännu djupare ner i huden(HJÄLP).

På engelska heter det High Frequency blue light och det så kallade blå ljuset har än så länge inte visat sig kunna orsaka hudcancer för att det inte påverkar DNA mutation på samma sätt som solen gör. Men man har dock sett en ökning av pigmentation i huden som indikerar att det kan vara skadligt. Det ska också vara skadligt för att det genererar fria radikaler som i sin tur försvagar och dödar hudens byggstenar kollagen och elastin och på så sätt åldrar huden i förtid.

Det här blå ljuset är tydligen inte bara dåligt, då det kan påverka genom att ge mer energi och förbättra minnet – men det sagt kan det samtidigt skada ögonen och leda till sömnproblem – och nu då kanske även en försämring av hudkvaliteten.

Anledningen att jag tar upp det här i bloggen är för att jag ser att det kommer fler produkter med blue-light-skydd(som är på väg att lanseras) och även fast det saknas en del forskning idag tror jag att vi snart kommer få se mycket mer inom det här ämnet!

Hur skyddar man sig då? Som jag skrev så kommer skyddande hudvårdsprodukter lanseras under våren men här har jag hittat ett skydd från Murad och man kan även köpa ett skydd till sin Iphone här. 

Hur känner ni inför såna här saker? Man kan ju bli knäpp när man tänker för mycket på allt som skadar huden men personligen tycker jag att det är viktigt att vara uppmärksam på ny forskning.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Susanne Barnekows webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Emma Danielsson
  Home
  Jannike Ebbing
  Home
  34 kvadrat
  Hälsa
  Sassa Asli
  Lifestyle
  By Momo
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Jenny Sunding
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Hälsa
  Joanna Swica
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Hälsa
  Foodjunkie
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Hälsa
  Fannie Redman
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Mathilda Weihager
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Man
  Niklas Berglind