Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ULTHERAPY ETC.

Som ni vet var jag på Dr.K Clinics i måndags och gjorde Ultherapy, skinbooster och microneedling. Jag fick mig en rejäl genomgång med andra ord haha.

Det var Dr. Hadde som utförde behandlingarna på mig och trots att det gjorde ganska ont emellanåt och att det tog lite tid att genomföra hade jag väldigt trevligt – Hadde är en rolig prick haha. Efter min Ultherapy gjorde vi skinbooster som innehöll hyaluronsyra plus en vitamincocktail med B5. Därefter applicerade Hadde CE Ferulic som består av vitamin C, vitamin E och ferylsyra som reparerar och stimulerar kollagenproduktion – som jobbades ner med microneddling på 0.5 – 1mm djup. Vi ska göra en dermapenkur på ca4 st för att försöka förbättra min hudtextur, och nästa gång kommer vi antagligen gå lite djupare. Efter alla behandlingar fick jag en lugnande mask, krämer och solskydd. Enligt Hadde är det inga problem att göra flera behandlingar samtidigt, så länge man arbetar på olika huddjup. Jag skriver lite mer om den andra behandlingen nedan och hur den kändes.

Ultherapy är den enda icke-invasiva behandlingen som är godkänd av U.S.A. FDA för lyft av huden på halsen, ögonlocken, under hakan och även reducering av linjer/rynkor i dekolletage. Den fungerar genom att tillföra fokuserad ultraljudsenergi till samma nivåer i huden som kirurger inriktar sig på vid plastikkirurgi (t.ex. kirurgisk ansiktslyft), utan att skära eller skada hudens yta. Denna energi initierar kroppens naturliga reaktion att stimulera tillväxt av ny kollagen och stärka svag kollagen. Man mäter med hjälp av ultraljud exakt var man vill arbeta i huden och det är det som ger ett sånt bra resultat.

Känslan är svår att beskriva – det sticker/bränner till under huden. Vissa ställen kändes nästan ingenting alls medan andra brände till rejält. De områden vi behandlade var underdelen av ansiktet och ögonlock och jag måste ändå säga att det var en överkomlig smärta. Direkt efter behandlingen såg jag framför allt resultat på mina ögon som fick sig ett rejält lyft – huden hade stramats upp och blicken öppnats upp. Då är det bara 30% av det slutgiltiga resultatet! Efteråt var jag lite rödflammig men ingenting som jag inte hade kunnat gå därifrån med utan att sminka över. Idag är jag lite svullen, framför allt vid käkbenen, och lite öm men det kommer lägga sig inom några dagar. Sen gjorde jag ju en Dermapen och skinbooster också, som så klart påverkar hur min hud känns idag. Nu är det bara att vänta in det slutgiltiga resultatet, som kommer visa sig över en period på 2-6 månader. Det är för att nytt kollagen byggs upp vilket gradvis lyfter och stramar upp huden.

På videon ser ni hur Hadde målar upp de områden han ska arbeta på – behandlingen tog ungefär 1,5h totalt.

Här(klick!) hittar ni till Dr. K Clinics hemsida.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Spännande! 🙂 Måste verkligen ta och prova på Ultherapy. Har länge funderat på att göra en behandling som öppnar upp ögonen!

    Isabel 2017-12-06 19:33:41
    Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!