Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

NÄR MIN HUD STREJKAR

Jag har ju lovat att skriva om vad jag gör när min hud strejkar – ibland hjälper ju verkligen ingenting men ibland gör det stor skillnad. Jag har radat upp mina tips nedan!

INSIDAN
Oftast kommer min dåliga hy inifrån – det är främst hormoner som påverkar men även stress och dålig kost och alkohol. Jag brukar känna efter om det kan vara något speciellt som påverkat just då och försöka dämpa det. Om det är dålig kost så brukar jag ändra och äta varm och lättsmält mat som är snäll mot magen och undvika sånt som leder till inflammation – som socker etc. Om det är stress brukar jag göra avstressande aktiviteter.

VAR SNÄLL MOT HUDEN
Det är lätt att känna att man vill torka ut huden när den får en massa orenheter, det ska man INTE göra – det kan nämligen leda till att huden producerar extra sebum(talg) för att kompensera för uttorkningen vilket bara leder till mer orenheter. Jag brukar lägga återfuktande men samtidigt djuprengörande masker och boostar huden med lätta fuktserum och lugnande krämer – men undviker dock krämer med högt fettinnehåll.

TRÄNING
Jag har märkt att det gett effekt att svettas och röra på mig ordentligt. Det som varit alldeles fantastiskt för min hud är bikramyoga – där jag både får en avstressande träning men även 90minuters svettning och stretch av kroppen.

HUDVÅRD// PRODUKTER
Det finns vissa produkter som hjälper på traven när min hud är dålig, Paulas Choice har till exempel en jättebra serie för oren hud – här kan ni hitta en mängd olika produkter. En produkt som faktiskt varit mest verksam av allt jag testat, är Active Serum från IS Clinical, nu senast när jag fick dålig hud så glömde jag bort att jag hade det men när jag började använda det så lade sig allt på ett par dagar. Jag känner verkligen hur inflammationen lugnar sig bara på ett par timmar, det liksom rensar och lugnar huden på samma gång. Det verkar även genom att reducera fina linjer och rynkor, jämna ut pigmentering, jämna ut och mjuka upp hudens textur samt verka porsammandragande. Det är en medicinsk hudvårdsprodukt som man handlar på salong och det kostar en del(885/15ml) – men ovärdeligt att alltid ha hemma när det krisar. I Stockholm finns det bland annat att köpa på Visage.

MEDICINERING 
Om man har haft problem under en längre period så kan man börja fundera på att gå till en hudläkare och få utskrivet något som får bukt på grundproblemet. Jag vågar inte riktigt uttala mig på den här punkten ännu men jag har under två veckors tid ätit Tetracyklin som är en svag antibiotikakur som man äter under några månader. Jag ser redan stor skillnad i min hud men det är viktigt att genomföra hela kuren. Det får du utskrivet av en hudläkare.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej! Bra tips! Undrar vilken anledningen är till att du provar tetracyklin? Jag själv är lite pepp på att prova för min rosacea och tänkte om det var av samma anledning du äter, eller om det för din del är pga finnar. Skulle vara intressant att veta om det hjälper, egentligen oavsett anledning. Ha det bra!

  Lovisa 2017-10-14 19:53:48
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Hej Lovisa, jag fick tipset när jag var hos hudterapeuten Lena Claesson – precis efter jag fått en riktigt acneattack. Min hy drar nämligen mot det orena/feta hållet och jag kan i perioder få en hel del finnar och pormaskar. Lena tyckte det kunde vara värt att testa om det blev någon förbättring – vilket jag redan känner att det har. Så det är min anledning:) Hoppas att du hittar något som hjälper! Stor kram på dig <3

   Susanne Barnekow 2017-10-18 00:46:47
   Svara
 • Superintressant inlägg! Och vilket fint rouge du har, sån perfekt färg. Var hittar jag det?

  A 2017-10-04 00:30:19
  Svara
  • Svar på As kommentar.

   Vad glad jag blir att du tycker det:) Åh vad kan det ha varit för nåt haha…jo det är nog ett rouge från H&M i nyansen Pink Coral. Kram S

   Susanne Barnekow 2017-10-09 06:07:05
   Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Jannike Ebbing
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Imane Asry
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson