Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

VECKANS LÄSARFRÅGA

Good morgon darlings! Idag tänkte jag lyfta en intressant fråga som rör A- och C-vitamin. Det är ju nämligen två riktigt bra hudvårdsingredienser som kan vara lite kluriga att hålla isär när det kommer till resultat. Jag hoppas att jag lyckats förklara ok och feel free att komma med inputs om jag råkat få något om bakfoten!

Hej! Tänkte höra om du föredrar detta A-vitamin serum mer än krämen med retinol från Medik8 som du skrivit om tidigare?
Om man inte vill köpa två serum/krämer, vilken skulle du välja – A-serumet, C-serumet eller Medik8?

Tacksam för svar!! 🙂

Hej Maria,
Åh vad svårt haha. Jag älskar Medik8s creme – den är superhärlig och skapar nästintill inga irritationer i huden. Den är ju dock väldigt dyr och räcker inte så länge… och i början kanske det kan vara en idé med ett serum som du kan boosta din dagliga hudvård med? Jag gillar till exempel ett serum från Dermaceutic(här) men det finns så mycket bra produkter i den kategorin. Om du till exempel söker på ”Retinol” på Skin City så har du en massa bra produkter att välja mellan.

Jag har sammanfattat kort vad de båda vitaminerna är bra för nedan – men jag skulle säga att om du har lite tålamod så är Retinolen ett säkert alternativ – men det kan ta ett tag för huden att vänja sig och du kan fjälla lite i början. Personligen tycker jag att C-vitaminet ger mer snabba resultat och ger en synlig fasthet – fungerar ju även som ett skydd för huden. Det bästa är ju att kombinera båda men om du ska välja ett skulle jag säga att du måste utgå ifrån det resultat du vill ha och din hudtyp, som jag inte har koll på:) Personligen skulle jag kombinera ett A-vitamin serum på natten med ett C-vitamin serum på dagen – och toppa med ett bra solskydd. Hoppas att mitt svar kan hjälpa lite på traven 😀 Kram S

Retinol
Fungerar som en kraftfull antioxidant och används för att behandla tecken på åldrande, minska acne, reparera solskador, reducera mörka fläckar och jämna ut hudtonen. Ger en jämnare, fastare och mer strålande hud. A vitamin är den mest studerade vitaminen inom hudvård och en av de ingredienser forskarna upptäckt ger mest effekt. Det är en så kallad cellkommunicerande ingrediens, vilket betyder att den kan ansluta sig till en åldrad hudcell och få den att bete sig som en ung frisk, hudcell igen. Passar för personer med solskadad hud, tunn och lysterlös hud med synliga linjer – även acnebenägen hud. Används helst nattetid och i början kan man använda den varannan eller tredje dag att huden ska hinna vänja sig.

Vitamin C
Är en antioxidant som neutraliserar skadliga fria radikaler och ger direkt en synbar fasthet i huden men även lyster och en jämnare hudton. Stimulerar kollagensyntesen vilket ökar hudens fasthet och elasticitet. Fungerar skyddande och är kalas om man vill motverka och förbättra pigmentfläckar. Svårigheten att använda det i hudvård är att det är den väldigt lätt oxiderar och då blir verkningslös.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej Susanne!

  Jag tänkte fråga dig om du har tips på någon bra salong för hudvård i Uppsala? Jag ska dit i november och tänkte unna mig att göra en permanent fransböjning och manikyr men har ingen koll på vilka ställen som är bra. Men då kom jag att tänka på dig, kanske du har något tips?
  Kram Maria

  Maria 2017-09-13 05:24:50
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej Maria,

   Åh tyvärr har jag inte den blekaste när det kommer till Uppsala:/ Hoppas du kan googla dig fram till någon som är bra. Du får gärna berätta om du hittar någon du kan rekommendera:) Tack för att du läser och lycka till:D Kram S

   Susanne Barnekow 2017-09-13 11:26:26
   Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!