Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

MY SKINCARE ROUTINE

Nu har jag fått flera förfrågningar på att göra ett inlägg om min hudvårdsrutin så nu har jag satt ihop det till er:) Jag tänkte dela upp det i två delar och börjar med min morgonrutin! På bilden ser ni några av mina absoluta hudvårdsfavoriter men jag har så klart många fler och växlar ofta med tanke på att jag måste testa nytt hela tiden.

-Jag tvättar aldrig ansiktet på morgonen men tar istället lite toner eller micellärt ansiktsvatten på en bomullstuss. Biodermas rengöringsvatten är en långtida favorit som även återfuktar huden.
-Därefter applicerar jag ett serum, just nu är jag helt frälst i Transdermas C vitamin serum(ska skriva ett separat inlägg om deras serum senare) och sen adderar jag några droppar Niacinamide Booster som funkar med alla produkter. Det är toppen för förstorade porer och andra tecken på åldrande och innehåller även en mängd stärkande och skyddande antioxidanter. Passar alla hudtyper men framför allt fet hud med stora porer!
-En ögonkräm är ett måste och jag ÄLSKAR Sensais Extra Intensive Eye Cream.
-Sen måste så klart allt avslutas med ett solskydd! Min absoluta favorit kommer från Paulas Choice och heter Super Light Daily Wrinkle Defence. Jag brukar växla lite mellan den och en underbar kräm från Image Skincare som inte blir lika matt, så den är perfekt om jag känner mig lite torr.

Om ni har några frågor är det så klart bara att ställa på!:)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Är d något anledning att du inte tvättar ansiktet på morgonen? http://sverigebevakning.blogg.se/

  Sverigebevakning 2017-08-20 18:24:58 http://sverigebevakning.blogg.se/
  Svara
  • Svar på Sverigebevaknings kommentar.

   Hej! Jag fick samma fråga från en anna läsare och här är mitt svar på det:)

   Varje gång man tvättar huden med vatten så torkar man ju ut den och ändrar dess naturliga ph balans. På kvällen är det dock viktigt att tvätta den ordentligt då det samlats en massa orenheter under dagen som påverkar huden negativt. När man låtit en ren hud återhämta sig under natten så ser jag ingen anledningen till att hålla på att tvätta och skölja den med en massa vatten. Anledningen till att jag använder en återfuktande och balanserande toner på en bomullstuss istället är att jag tycker att det kan vara skönt att få upp fuktnivån och samtidigt dra bort eventuella döda hudceller som bildats under natten – innan jag ska applicera mina hudvårdsprodukter. Det är därför jag väljer att göra så istället för att tvätta huden igen. Men det finns ju så klart olika åsikter om hur man bör göra, och man får hitta det sätt som passar bäst för sin hud:)

   Kram S

   Susanne Barnekow 2017-08-21 09:51:40
   Svara
 • Hej! Är det någon särskild anledning till att du har valt att inte tvätta ansiktet på morgonen? Läste att du var på Pixis event där även Caroline Hirons medverkade. Enligt henne är ansiktstvätt på morgonen något alla ”bör” göra, som en del i att förbereda huden för make up m.m.

  Sofia 2017-08-18 17:23:44
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia! Varje gång man tvättar huden med vatten så torkar man ju ut den och ändrar dess naturliga ph balans. På kvällen är det dock viktigt att tvätta den ordentligt då det samlats en massa orenheter under dagen som påverkar huden negativt. När man låtit en ren hud återhämta sig under natten så ser jag ingen anledningen till att hålla på att tvätta och skölja den med en massa vatten. Anledningen till att jag använder en återfuktande och balanserande toner på en bomullstuss istället är att jag tycker att det kan vara skönt att få upp fuktnivån och samtidigt dra bort eventuella döda hudceller som bildats under natten – innan jag ska applicera mina hudvårdsprodukter. Det är därför jag väljer att göra så istället för att tvätta huden igen. Men det finns ju så klart olika åsikter om hur man bör göra, du får hitta det sätt som passar bäst för din hud:) Kram S

   Susanne Barnekow 2017-08-20 12:58:22
   Svara
   • Svar på Susanne Barnekows kommentar.

    Jag gör likadant (struntar i tvätten och drar en bomullstuss med ansiktsvatten över alltså) och har alltid gjort – funkar super för min hy också.:)

    Linda 2017-08-21 07:18:35
    Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!