Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BYE FOREVER NARS

Jag är medveten om att Nars är långt ifrån det enda märket som testar på djur och att det är lätt att veva med sina pekpinnar. Men i det här fallet är det bara så övertydligt vilken typ av företag Nars har visat sig vara. Vad har hänt då? Det här har fått stor uppmärksamhet på sociala medier och har fått fans och kändisar(bla Kat Von D) att gå i taket och bojkotta varumärket. Nars vill nämligen slå sig in på den kinesiska marknaden, en marknad som kräver djurtester av de kosmetiska produkter som Nars säljer. Att tillägga så har Nars tidigare tryckt hårt på sin kommunikation om att vara Cruelty Free och emot djurförsök. Man skulle kunna tycka att ett så stort och framgångsrikt företag borde låta sitt varumärkes grundvärderingar gå före expansionen till en ny marknad. Istället för att arbeta för att få bort en föråldrad och hemsk process som djurförsök(som btw är helt onödig) så viker man sig för ett bakåtsrävande lands idiotiska regler. Jag vädrar sällan åsikter på bloggen men det här gjorde mig så helvetes arg, och påmind om hur sjuk den där världen är och hur giriga människor är. Det som gör mig ännu lite argare är Nars bemötande av upprörda fans:

“We want you to know that we hear you. The global elimination of animal testing needs to happen. We firmly believe that product and ingredient safety can be proven by non-animal methods, but we must comply with the local laws of the markets in which we operate, including in China. We have decided to make NARS available in China because we feel it is important to bring our vision of beauty and artistry to fans in the region. NARS does not test on animals or ask others to do so on our behalf, except where required by law.”

Ett ormigt bemötandet som lyser girighet. Det värsta är att man rättfärdigar en vidrig process genom en önskan om att ta sin vision om skönhet etc. till fansen i Kina – som att det skulle vara en acceptabel anledning till att låta djur lida? What ever Nars, ni står för alltid på min shit list. Jag kommer alltså från och med nu aldrig skriva om eller använda mig av någon av deras produkter.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej,
  Jättejättebra att du tar upp och informerar. Jag hade ingen aning och jag har använt visa av Nars produkter i manga år men det kommer jag att sluta med. Har du kanske ngt bra tips på bra rouge samt färg när man har varit fan av Nars Orgasm. Tack på förhand och tack för en bra blog.

  Jessica Barkman 2017-09-15 13:09:51
  Svara
  • Svar på Jessica Barkmans kommentar.

   Hej Jessica!
   vad bra att du tycker det och tack för att du läser!:) Jag tror att Isa Doras Perfect blush i nyansen Pink Glow skulle komma väldigt nära Nars variant – och så mycket billigare. Finns bland annat att köpa här: https://apprl.com/sv/p/4NXk/

   Stor kram S

   Susanne Barnekow 2017-09-15 14:16:12
   Svara
 • Jag är SÅ glad att du tog upp detta! Jag är så besviken på Nars – kommer inte handla deras märke och uppmanar alla att använda märken som inte djurtestar – det finns så många bra märken! Tack söta Susanne ❤️??

  Linda Wente 2017-08-20 11:14:03 http://perlindesign.com
  Svara
 • Usch vad tråkigt, allt för pengar… Jag kommer härmed aldrig heller köpa något mer från NARS igen!

  Josse 2017-08-18 13:05:15 http://finatander.se/
  Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!