Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

WOW EYES

Ja då var vi tillbaka i Stockholm och nu kan jag äntligen återgå till mitt vardagliga skönhetsarbete, tjohoo! Det här tipset inte något nytt för de flesta av er men det är verkligen kanonbra för att skapa den där extra lilla wow-effekten till ögonen. Det som är så rackarns bra är att det är diskret och enkelt och du kan använda det både till en mer sminkad och osminkad look. Vad är det då? Jo, att använda en svart eyeliner på den övre vattenlinjen istället för den nedre. Jag har en ganska rund ögonlock och jobbar med kajalen är att ändra formen så ögat blir något mer mandelformat. Därför lägger jag den endast från min ögonvrå och fram till halva ögat ungefär och därefter använder jag en ljus penna. Man får trixa lite om man vill justera och hitta det som passar ens egen ögonform bäst! Jag insåg till exempel för länge sen att jag inte passar i en kajal på ögonlocken som går över hela ögat – då ser jag superkonstig ut haha – så som ni vet lägger jag alltid den endast längst ut. På bilderna nedan ser ni skillnaden och visst blir det snyggt?! Sen kan man ju justera färgen på eyeliner till olika looker men även för att få ögonfärgen att ”poppa” lite extra.


Här har jag ingen mascara eller kajal. 

Här har jag endast applicerat kajalen, det blir en osynlig eyeliner som ger intrycket av en osminkad look men som ändå ger ögat en inramning – även utan mascara. 

Här har jag applicerat mascara och en ljus kajal i den nedre vattenlinjen för att öppna upp ögat. 
 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Sååå snyggt! Enda problemet som jag tycker är att kajalen inte stannar där uppe utan också lägger sig där nere eftersom man ju blinkar. Tycker överlag att det är svårt att det inte hamnar svart under ögat under dagen som man får hålla på att dra bort. Har du några tips? ❤️

  Jen 2017-09-24 07:19:18
  Svara
  • Svar på Jens kommentar.

   Hej Jen, Jag håller faktiskt med – jag brukar dock torka av det som hamnat under ögat efter jag blinkat ett par gånger. Sen kanske det kan hjälpa att använda en vattenfast eyeliner? Använder du en ögonlocksprimer? Det brukar hålla skuggan på plats, annars låter det som att du har en mascara som ”fäller” lite och då kan det vara läge att byta ut den. Kan det kanske vara lösningen(eller förbättringen) av problemet 🙂

   Kram S

   Susanne Barnekow 2017-09-25 10:30:55
   Svara
 • Testade detta och oj vad snyggt det vart! Älskar att du lägger ut närbilder och även beskriver prrcis hur du gör, för även om man tittar noga på en bild så kan det vara svårt att efterlikna när man vill trsta något nytt! Brukar oftast köra med svart i ögonen eller beige men detta att blanda var toppen! Såå supertack?

  Anna 2017-08-04 11:38:22
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Vad roligt att du gillade det! Och tusen tack för din snälla kommentar:) Stor kram S

   Susanne Barnekow 2017-08-08 10:20:56
   Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!