Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

TRÖTT PÅ ATT VARA TRÖTT

Alltså…jag har under flera år levt med väldigt låga energinivåer. Vissa perioder mer än andra….men generellt behöver jag verkligen fylla upp mina reserver ordentligt och ständigt leva hälsosamt och rutinmässigt för att inte gå runt som en zombie. Nu i vår har jag varit extra trött och nästan varje dag känner jag mig så tömd på energi att jag bara vill lägga mig ner och sova…och när jag väl tillåter mig själv att göra det somnar jag på ett nafs. Känner någon igen sig i det här? Och har ni kanske något bra tips på vad man kan göra för att få mer energi? Eller kanske ni till och med vet vad det kan bero på? Det är ju rätt tröttsamt att vara trött heela tiden haha. För några år sen var jag och testade mina värden men allt var normalt då i alla fall…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Vitaminbrist säger jag! D-vitamin brist troligtvis….det har 85%av alla svenskar. Kolla in Mats Humbles föreläsning på youtube!

  Emma 2017-05-25 22:33:01
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Det kanske är det men när jag kollat mina värden tidigare så har dom varit jättebra:/ Ska kika på den:) Tack söta du! Kram S

   Susanne Barnekow 2017-05-26 10:02:22
   Svara
   • Svar på Susanne Barnekows kommentar.

    Jag säger också D-vitamin. Jag hade ingen tydlig brist enligt testet på vårdcentralen men min vän som är läkare sa att det är väldigt lågt satta och att det kan vara väldigt individuellt. Oftast tas inte ens prover på D-vitamin utan man får fråga specifikt efter dem. Hon rekommenderade 2000 ie /dag. Jag äter holistics d-dropoar utan tillsatser och har gjort det i snart 2 år. Märker sååå stor skillnad. Brukade också komma hem och stupa i säng men senaste året är mina energinivåer så mycket bättre. Tänk bara på att det ofta tar flera månader innan du får någon effekt så ge det minst ett halvår. Annars är det ju vanligt med lägre energinivåer efter att man haft en intensiv period. I övrigt är nog att skaffa barn det som gett mig störst energipåslag i livet. Vet inte vad som hänt men mår så mycket bättre rent generellt. Gissar att det är något hormonellt för jag har aldrig varit speciellt sugen på barn haha..

    C 2017-05-29 19:58:52
    Svara
    • Svar på Cs kommentar.

     Ja det låter ju som att det kan vara en anledning, ska börja äta det igen och se om det blir ngn skillnad! Tror också att hormonerna kan ha jättestor del av det så får väl se om det händer något när jag får barn själv:) Tusen tack för din kommentar, det värmer verkligen:) Kram S

     Susanne Barnekow 2017-05-31 13:49:55
     Svara
 • Åh jag upplever exakt samma och har gjort sedan jag var liten. Min egna teori om mig själv är att jag är en högkänslig person som tar in så otroligt mycket intryck hela tiden. Men jag har även kommit underfund med att jag mår som allra bäst om jag lägger mig kl.22 och vaknar mellan 07/07:30. Mååånga timmar men jag behöver verkligen det.

  Ida 2017-05-19 07:49:28
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Hej Ida! Det är så roligt att du säger det för jag läste om just högkänslighet i julas och allt stämde in på mig. Jag vet att jag är EXTREMT känslig – mot ALLT. Men det känns så tråkigt att behöva inse att man måste sova minst 9-10h/natt och typ stänga in sig emellanåt för att inte dö av trötthet haha. Man kanske kan hitta ett sätt att bygga upp lite starkare väggar så man inte tar in sin omgivning så hårt…ska undersöka vidare på det här!! Tusen tack för din kommentar och kram på dig!:)

   Susanne Barnekow 2017-05-19 11:17:40
   Svara
 • Det är så skönt att läsa samtidigt som jag tycker synd om dig. Jag har haft det så sen jag var 20 (är nu 31) och har testat ALLT men ingenting hjälper. Vissa perioder klarar jag inte ens av att jobba. Det är första gången jag ser någon beskriva det som jag upplever! Nu ser jag framemot kommentarerna, tänk om någon har ett tips! Lycka till!

  Sophie 2017-05-18 16:01:54
  Svara
  • Svar på Sophies kommentar.

   Hej igen! Såg precis kommentaren ovan om högkänslighet och det kanske kan vara det som är anledningen till att vi blir så trötta – jag känner i alla fall igen mig extremt mycket i det… du kan läsa mer om det här: https://hspforeningen.se/om-hogkanslighet/
   Kram:)

   Susanne Barnekow 2017-05-19 11:19:29
   Svara
  • Svar på Sophies kommentar.

   Men åh, känner verkligen samma sak som du! Det är skönt att veta att man inte är ensam om det. Det är jobbigt när alla i ens närhet har så mycket energi och har ork att hitta på saker hela tiden och det enda man känner är ” gud vad kul det hade varit men jag kommer aldrig orka det”. Jag har hört att det kan vara psykiska saker som ligger till grund och jag ska börja meditera regelbundet för att se om det blir bättre. Känns bara så hopplöst ibland..jag ska hojta till om jag hör och får några tips på annat håll! Och tack för din kommentar:) Stor kram till dig <3

   Susanne Barnekow 2017-05-19 11:13:23
   Svara
 • Hej!
  Jag gick till en homeopat och fick väldigt bra hjälp där när ”vanliga” sjukvården inte hittade någon fel på mig.
  Jag mår väldigt mycket bättre idag. Lycka till och hoppas du hittar rätt hjälp!

  Mia 2017-05-18 14:37:49
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Hej Mia, tusen tack för din kommentar! Det är ett jättebra tips! Har varit hos homeopat tidigare men inte riktigt fått bukt med mina problem ändå…får kanske ge det en chans till om det hjälp dig:) Tack igen och kram <3

   Susanne Barnekow 2017-05-19 11:21:00
   Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Joanna Swica
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Home
Jannike Ebbing
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sophia Anderberg
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Foodjunkie
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Emma Danielsson
Lifestyle
Sara Che
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Hälsa
Jenny Sunding