BRÖLLOPSBEHANDLINGAR

När det kommer till behandlingar är jag ute efter något som verkligen gör skillnad och ger ett resultat som håller längre än för stunden. Om det är någon gång det är extra viktigt så är det ju inför sin bröllopsdag, eller hur? Även fast jag tidigare skrivit om allihopa här i bloggen så tänkte jag sammanfatta och rada upp dem nedan. Ett litet tips gällande de flesta behandlingar är att man ska se till att börjar i god tid och avsluta den minst 2-3 veckor innan bröllopet, så att eventuella reaktioner hunnit lägga sig.

 

INFUZION SKINBOOSTER

Det här är en ny favorit (utan nål) där hyaluronsyra, aminosyror, vitaminer, mineraler och antioxidanter slussas in under huden och ger den ny långvarig volym och fukt samt stimulerar och ökar kollagen/-elastinproduktion. Behandling utförs med en apparat som är utrustad med ett litet rullhuvud som man drar över huden, samtidigt som man får hålla i en svart rulle. Detta för att nedslussningen sker med hjälp av ström och att man behöver skapa en dragningskraft. Det är inte obehagligt på något sätt och tar ungefär 30-40 min att utföra. En annan sak som är viktig att tillägga är att det går att använda den över hela ansiktet, även under ögon och i pannan, vilket inte går med den traditionella varianten där man använder nål. Hyn får en ny glow, känns jämnare, fylligare och makeupen lägger sig snyggare. Man rekommenderas att göra 3 behandlingar(med en veckas mellanrum) och resultatet håller i ca 6 månader. En revolutionerande och perfekt bröllopsbehandling om du frågar mig! Jag har utfört mina behandlingar hos Elita på Skin Agency i Stockholm. Pris: 1900kr /1behandling eller 5500kr /3 behandlingar.

 

ÖGONFRANSFÖRLÄNGNING

Någon som tycker att det låter inbjudande att känna sig snygg utan smink? Ja, man gör faktiskt det! Eller betydligt snyggare än utan i alla fall. Om du bestämt dig för att testa förlängning ska du börja med att gå till en erfaren och utbildad person som har olika alternativ att erbjuda. Det är inte helt lätt att själv veta vad man vill ha, då det finns en mängd olika längder och böjningar på fransarna, så en rekommendation är att ta med referensbilder.
Tänk även på att du gör din första behandling minst en månad innan bröllopet, då har du tid att göra eventuella justeringar till nästa gång, så att allt känns perfekt på din stora dag! Sen ska man inte glömma bort att om du meddelar i förväg kan salongen beställa in andra färgnyanser, om du kanske ttycker att svart ger ett lite för skarpt intryck – finns det till exempel bruna nyanser att välja mellan.

Personligen upplever jag att en fransförlängning sliter en del på fransarna, vilket gjort att jag valt att endast göra det på speciella tillfällen – som en semester eller mitt bröllop! Jag har fastnat för en metod som ger ett väldigt lätt och naturligt resultat – nämligen Perfect Silk Lashes. Fransarna är ovanligt tunna, nästintill lika tunna som din egen frans, och resultatet blir väldigt naturligt och luftigt. En förlängning håller i mellan 2-4 veckor och jag gjorde mina bröllopsfransar hos Tifony på Bangerhead Studio i Stockholm. Pris: 1350kr (påfyllning 650kr).

 

IPL – HUDFÖRYNGRING

IPL används för att föryngra och förbättra hudens utseende. Huden stramas upp, samtidigt som det tar bort ytliga blodkärl, åldersfläckar och pigmenteringar. Det kan även förbättra rosacea och acneskadad hud och utseendet av fina rynkor, bristningar, förstorade porer och ärrbildning. Visst låter det bra? Behandlingen går fort och genomförs genom att man först applicerar en gel på huden som man sedan för en ljusimpuls över. De små snärtande ljusimpulserna bländar, även fast du är utrustad med skyddsglasögon. Det inte är särskilt behagligt men går det väldigt snabbt! Direkt efteråt har huden fått en uppstramning samt en friskare och jämnare hudton men för att få den långvariga effekten rekommenderas man utföra 3 stycken med 3 veckors mellanrum. Det här är definitivt en toppenbra behandling att göra för att tillföra en långvarig fräschör och lyster till huden. Jag utförde mina behandlingar hos Anna på Kokoro Stockholm och priset är 2500kr / 1 behandling eller  6000kr / 3 behandlingar.


KEMISK PEELING

Det finns många olika varianter och styrkor på kemiska peelings men en av mina absoluta favoritvarianter kommer från varumärket Image Skincare och kallas Signature Face Lift. Man börjar med en hudanalys där man skräddarsyr produkterna efter din hudtyp. Därefter preppas och rengörs huden inför peelingen. Sedan följer flertalet lager med olika typer av syror – som även tillför antioxidanter, vitaminer och fukt. Trots alla lager ger den en väldigt skonsam peelingeffekt som ger jättemycket lyster och uppstramning samt en jämn och fin hudton. Som med de flesta andra behandlingar rekommenderar man att utföra 3 stycken. Jag gjorde min behandling på Nordiska Kliniken i Stockholm. Pris: 1800 r/ 1 behandling 6000kr / 4 behandlingar.

TRADITIONELL SKINBOOSTER

Den här behandlingen är en personlig favorit som ger nytt, långvarigt liv till huden inifrån. Detta genom att injicera en tunnflytande gelé innehållande hyaluronsyra och vatten som återför fukt och volym som huden förlorat. Effekten blir en slätare hud med fukt, glans och lyster, och små fina rynkor och linjer försvinner. Du får alltså vara beredd på några eller ett par nålstick men behandlingen är snabb och relativt smärtfri och håller oftast i upp till 6-12 månader (ibland längre). Elasticiteten förbättras ända upp till 6 månader efter behandlingen. Man rekommenderar vanligtvis att man utför 3 behandlingar med 1-4 veckors mellanrum, med en påfyllning efter ca 6 månader, men det beror helt på vilka grundförutsättningar man har och vilket resultat man vill uppnå. Jag har gjort min Skinboosterbehandling på Stureplanskliniken i Stockholm. Ca pris: från 3300kr/behandling.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!