Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

GUIDE; BORSTRENGÖRING

Jag kom på en sak som jag glömde skriva med i min guide där jag tipsade om hur man får en fin hy – om ni missat den kan ni läsa här(klick!). Det jag glömde att ta upp är nämligen hygienen! Alltså, se till att alltid vara ren om dina händer när du smörjer in dig, torka ansiktet med en ren handduk och applicera din makeup med rena verktyg. Det är jätteviktigt för att det inte ska samlas bakterier och orenheter i huden. Jag tänkte lägga lite extra fokus på makeupverktygen, då de snabbt blir en bostad för ovälkomna bakterier – det byggs nämligen på med sminkrester, döda hudceller och oljor för varje gång du använder dem. Jag har samlat på mig lite olika tvättips och tänkte därför dela med mig av en liten borsttvättsgudie!

HUR MAN TVÄTTAR
1. Fukta borsten med ljummet vatten. Undvik skaftet då det kan lösa upp limmet, vilket kan få håren att släppa.

2. Tvätten av borsten fungerar lite olika beroende på om man använder natur- eller syntethår.

Syntetmaterial: Applicera ett milt diskmedel och rör borsten mot handflatan i cirkelrörelser. Skölj och rengör tills vattnet har blivit helt klart och borsten är fri från rengöringsmedel.

Naturhår: För rengöring av naturhår används samma teknik som för syntetmaterialet fast du byter ut diskmedlet mot ett milt schampo eller en löddrande makeupremover. Om du vill ha din borste extra mjuk kan du använda lite balsam innan sista avsköljningen. För dig som är extra kräsen så finns det även specialanpassade schampon och balsam.

3. Torkningen av borsten börjar med att du skakar eller drar av överflödigt vatten. Låt borsten sedan ligga ner på ett papper eller ren handduk. Tänk på att inte ställa dem med borsten uppåt då vattnet kan samlas i roten, vilket då kan lösa upp fästena som stråna sitter i.

TVÄTTFREKVENS
Borstar som du använder på daglig basis till torra makeupprodukter bör rengöras ordentligt minst varannan vecka. När det kommer till svampar och borstar som används till flytande makeup bör de tvättas betydligt oftare – helst efter varje användning.

 Ett tips om du inte har tid eller tillång att tvätta dina penslar från grunden är att använda en antibakteriell spray! Du använder den bäst genom att först spraya på en bomullspad eller servett som du försiktigt torkar av borsten med.

Bilden är lånad från Pinterest. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hej
    Vart kommer borstarna på bilden ifrån?

    Sanna 2017-04-26 13:45:26
    Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!