LIFE WITH INVISALINE – UPDATE 1

Så nu har jag haft min tandställning i tre veckor och det har hittills gått så jäkla smidigt. Det enda som varit lite obekvämt är att jag blivit lite öm i vissa tänder men det är bara när jag tagit av ställningen för att äta och att jag fått ytterst lite skavsår men det är egentligen ingenting jag behöver ta upp för det var så väldans lite. Nu börjar läspningen försvinna också men det kanske är för att jag vant mig också haha. Jag har ju även hunnit byta ut en skena och det var riktigt härligt att få sätta i en ny fräsch när det var dags. En annan sak jag märkt är att jag ställningen gör att jag får ett extra plut på läpparna – inte helt fel haha. Jag har satt in min tandställning hos Aqua Dental i Stockholm och på hemsidan kan ni även läsa mer om behandlingen. Jag har listat några saker som är bra att tänka på:

 • Skenan kan ta färg från dryck så jag har löst det genom att använda sugrör. Då färgas endast den inre delen som inte syns. Annars kan man ju hålla sig till vatten eller annan ofärgad dryck men det kanske blir lite trist haha.
 • Jag ser till att bära med mig vita, sockerfria minttabletter då man kan bli lite muntorr.
 • Jag har gjort en liten necessär där jag packat plackers, en liten tandkräm, en ihopfällbar tandborste och en liten munskölj som jag alltid har med i väskan. Då kan jag ta ut och äta när jag känner för det. Men se till att du har en toalett i närheten annars blir det bökigt för du vill inte sitta och pilla med det på restaurangen plus att man inte vill sätta i tandställninge utan att ha borstat tänderna.
 • Jag använder whitening tandkräm för att jag märker att det gulnar lätt runt plastplupparna som sitter på tänderna.
 • Sen ser jag till att använda munskölj 2ggr dag.
 • Jag borstar både tänder och mina skenor i samband med att jag tar ut dem och äter. Har nog aldrig varit så fräsch i munen som jag är nu haha.
 • Varannan dag lägger jag mina skenor i en blandning av väteperoxid och vatten för att rena dem ordentligt.

 

So now I had my braces for three weeks and so far it has been so smooth. The only thing that is a little uncomfortable is that I have become a little sore in some teeths but it’s only when I take it out to eat and I got a few mini blisterna but it’s really nothing to mention because they were so awfully small. Now my lisp is starting to disappear but maybe it’s because I got used too it haha. I have also had time to replace one rail and it was really wonderful to apply a fresh one. Another thing I have noticed is that I get an extra pout to my lips – which isn’t all that bad haha. I’m getting my braces from Aqua Dental in Stockholm and you can read more about the treatment on their homepage. I’ve listed some things that are good to keep in mind:
 • The rail can get colored from beverages so I solved it by using a straw. Then it only colors the inner part which isn’t visible. Otherwise, you can stick to water or other colorless drink but it might get a bit boring haha.
 •  I make sure to carry with me white, sugar-free mints because you can get a little bit dry in your mouth.
 •   I have put together a small toilet bag where I packed Plackers, a small toothpaste, a foldable toothbrush and a small mouthwash which I always bring in my bag. Then I can take it out and eat whenever I feel like it. But make sure you have a toilet nearby otherwise it will be troublesome, you don’t want to fiddle with it at the restaurant plus you don’t want to put in the braces without having brushed your teeth.
 •  I use whitening toothpaste because I notice that they yellow a bit around the plastic pieces attached to the teeth.
 • I make sure to use mouthwash 2 times day.
 • I brush both my teeth and braces whenever I take them out and eat. I have never been so fresh in my mouth as I am now haha.
 • Every other day I put my rails in a mixture of hydrogen peroxide and water to clean them properly.

IMG_8847 IMG_8848

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • […] tre nya uppsättningar. Om ni vill läsa lite tips och tidigare uppdateringar kan ni kika in här, här och här. När folk frågar mig hur det går så är svaret väldigt kort – det går […]

  Invisaline Sverige - aqua dental 2016-10-08 10:32:05 http://susannebarnekow.se/2016/10/invisaline-update/
  Svara
 • […] och efterbilder än så länge och om ni vill läsa mina andra inlägg om Invisaline hittar ni dem här och […]

  INVISALINE UPDATE 2 – BYOU 2016-08-03 10:44:19 http://byou.se/invisaline-update-2/
  Svara
 • […] och efterbilder än så länge och om ni vill läsa mina andra inlägg om Invisaline hittar ni dem här och […]

  INVISALINE UPDATE 2 - Susanne Barnekow 2016-08-03 10:38:15 http://susannebarnekow.se/2016/08/invisaline-update-2/
  Svara
 • Hej! Vad bra, vilken timing:) Jag läste ett tips om det på internet och man ska ha ungefär lika delar av båda och de ska ligga i mellan 5-7min. Mina har nog råkat ligga i lite längre någon gång men det har inte hänt något så vet inte var den tiden kommit ifrån:) Väteperoxid käper du i kassan på Apoteket – kostar ingenting! Lycka till och hojta bara till om du har några fler frågor! 😀 Kram S

  Susanne Barnekow 2016-05-30 09:24:25
  Svara
 • Men vad kul, jag gick precis in för att be om en uppdatering. Och BAM, där var den!

  Kul att det går så bra, det är samma för mig, jag är dock på skena 1. Har också ett litet kit i väskan, upplever också att det är väldigt smidigt!

  Hur gör du när du rengör med väteperoxid? Finns det att köpa på apoteket? Hur länge får dem ligga i? Hur stor andel väteperoxid/vatten?

  Puss!

  Sandra F 2016-05-30 08:55:26
  Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!