Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

BIGGER EYES

Något jag ofta försöker skapa i min sminkning är intrycket av större ögon. Jag har några små knep som kan göra underverk – kika på min tutorial nedan!

Something I often try to create with my makeup is the impression of bigger eyes. I have a few small tricks which can make a huge difference – take a look at my tutorial below!

IMG_8792

1. Börja med att applicera en ljus skugga eller concealer runt ögat // Start with applying a light shadow or concealer around your eyeIMG_87832. Applicera en mellanmörk skugga över ögonloben och låt den gå lite utanför ögat. Låt den sedan bilda en linje som fortsätter under ögat. Även under ögat ska det vara lite mellanrum mellan ögonlinjen och skuggan. Glöm inte att blanda den ordentligt med en borste så att det blir en mjuk övergång mellan det ljusa och mörka.  // Apply a semi dark shadow over you eye lobe and let it go a bit outside the outer eye. Create a line which will continue underneath the eye and let there be a bit of a gap between the shadow and lid line here as well. Don’t forget to blend the shadows properly so that the transition between the light and dark shadow is smooth. overunder

3. Dra en linje i ögats yttersta kant – ungefär i höjd med dina sista fransar. Det här ger en effekt att ögat förlängs. Använd en nyans som inte är för mörk utan som blandas snyggt med skuggan du använt. // Draw a line in the outer eye of your eyes – in the same height as your outer lashes. Use a shade that’s not too dark and melts in nicely with the shadow you used. IMG_8789

4. Applicera en beige/ljusgul penna i vattenlinjen både på över och underlocken- jag valde att endast lägga den längst ut i kanten på ögat för att ge det en kattigare effekt. // Apply a beige eye pencil in the waterline of your eyes, both on the lower and upper eyelid. I chose to only apply it in the outer corners of my eyes to makes the effect more catty. IMG_8794f

 5. Avsluta med att applicera mascara – men börja inte från roten som vanligt utan längre ut på fransen och bygg längd och volym därifrån. Om du har en vit primermascara kan du applicera den som ett första lager för att öka effekten ytterligare! Sådär då var det klart! // Finish with applying mascara – don’t start from the roots this time and start instead start in the outer ends to build up volume and length. If you have a white primer mascara you may apply that as a first layer to enhance the effect! Now you and your big eyes are ready! IMG_8791

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Så himla himla snyggt sminkat!! Duktig du är:) Vad har du använt för ögonskugga och kajal?

  Ha en trevlig söndag!

  Karin 2016-09-18 11:23:33
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Hej Karin! Tuusen tack:D Ögonskuggan är min favorit från Maria Åkerberg i nyansen Shiney Amber och kajalen kommer jag faktiskt inte ihåg vad det var för någon – förlåt! Det kan ha varit en brun från Pixie men är som sagt väldigt osäker. Detsamam till dig!!:) Kram S

   Susanne Barnekow 2016-09-18 16:22:53
   Svara
 • Hej Lene, Vad roligt att du hittat till min blogg!:D Åh det är en bra fråga som jag inte känner mig helt kvalificerad att svara på om jag ska vara helt ärlig. Det kan nog säkert hjälpa lite genom att det förbättrar hudkvaliteten men jag är osäker om det är bästa behandlingen. Man kanske kan kombinera det med laser eller någon annan typ av behandling. Jag skulle rekommendera dig att gå till en välrenommerad klinik som har ett brett utbud av behandlingar och fråga en expert om vad som skulle ge bäst resultat. Ledsen att jag inte kan ge dig ett mer träffsäkert svar men är inte utbildad så vågar inte ge mer specifikt råd. Hoppas du hittar en bra behandling och lycka till!:) Du får gärna uppdatera mig på hur det gick:) Och tack så jätte mycket för den gulliga komplimangen!:D Kram på dig!

  Susanne Barnekow 2016-05-30 23:23:07
  Svara
 • Hoppas på svar! Och ledsen om det är dåligt svenska, jag är norsk och använder lika gärna google translate 🙂

  Lene 2016-05-30 23:15:26
  Svara
 • Hei Susanne! Jag hittade din blogg efter googlade genom erfarenhet med Restylane skinbooster mot acneärr. Jag vet inte om du har haft ärr, men är fortfarande intresserad av hur erfarenhet du har med behandlingen? Min problemområden är på sida av munnen och hakan, och jag är rädd att rynkor uppstår tidigare i dessa partier som har ärrvävnad. Jag känner jag redan ser äldre ut av ärren 🙁 Vet du om en behandling som kan fungera? Du är jätte snygg!! Kramar till dig 🙂

  Lene 2016-05-30 02:17:59
  Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!