Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

CONTOURING

Att framhäva och dölja drag i ditt ansikte är verkligen något som kan göra stor skillnad i ditt utssende. Kim Kardashian är väl drottningen av contouring?  Personligen kan jag tycka att det ibland går aningen till överdrift. Helt enkelt lite för mycket smink. Jag tycker dock att det kan vara jättefint när man gör det med måtta. Här kommer en snabb guide på hur du själv kan göra det med några enkla steg.

 1. Börja med att lägga en jämn bas.
 1. Använd ett matt solpuder eller rouge som går i din egen hudton men är ett par nyanser mörkare. Det får inte vara för stor nyansskillnad för då ser det lätt för sminkat ut.
 1. Lägg skuggan under dina kindben, på sidan om näsan, under din käklinje, och lite i pannan längst din hårlinje.
 1. Använd sedan en matt eller glansig highlighter. Lägg den på de partier som du vill framhäva. Jag brukar lägga en glansig på min näslinje, toppen av mina käkben, i mitten ovanför kanten på min överläpp och under den nedre ögonbrynenkanten. Sedan applicerar jag en matt highlighter i form av en concealer, under mina ögon, emellan mina ögonbryn och vid sidan om näsvingarna.

 

Highlighting and hiding features in your face can sometimes make a huge difference in your appearance! Isn’t Kim Kardashian kind of the queen of contouring? Personally, I think that people and makeup artists sometimes goes slightly overboard with it. Simply just a little too much makeup. However, I think it can look really nice when you do it with moderation. Here’s a quick guide on how you can do it by yourself with a few simple steps.

 1. Start by applying a simple base.
 1. Use a matte bronzer or blush that’s close to your own skin tone, but is a few shades darker. Go for only a slight difference.
 1. Add the shadow under your cheekbones, on the side of the nose, below your jaw line, and a on the upper part of the forehead, under your hair line.
 1. Then use a matte or glossy highlighter. Add it to the features that you want to emphasize. I usually add a glossy highlighter on my nose line, my cheek bones, over the middle of my upper lip and under my eyebrow line. I use a matte highlighter in the form of a concealer, below my eyes, between my eyebrows and on the sides of my nostrils.

 

Contouring2isadora contouring3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Susanne Barnekows webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!