MESSY CURLS

 Ibland vill man byta ut de perfekta lockarna mot en härligt slarvig beachlook. Och man behöver nödvändigtvis inte tillbringa en dag på stranden för att få till den! Här kommer en snabb guide på hur man skapar slarviga strandlockar hemma.

 1. Börja med ett torrt hår. Det gör ingenting om det inte är helt nytvättat. Plocka sedan fram din plattång och sätt den på 180°C eller lägre. Annars sliter det onödigt mycket.
 2. Applicera ett värmeskydd jämnt i hela håret. Det är ett måste när du ska arbeta med värmeverktyg.
 3. Dela upp håret i sektioner. Jag börjar ofta arbeta med de partier som är längst ner.
 4. Ta en slinga i en storlek som du känner att du kan hantera, de får gärna skifta i bredd och storlek. Spraya över lite hårspray, på avstånd så att det får en bra spridning och håret inte blir blött.
 5. Använd sedan tången genom att dra den från bottnen och uppåt utåt. För att undvika att det blir kanter på slingan så släpper du och börjar sedan där du slutat med första böjen, fast nu böjer du tången åt andra hållet. Fortsätt så tills du är klar med slingan. Det gör inget om de blir lite olika i utseende, det är det som är meningen.
 6. När du är klar så borstar du försiktigt igenom håret och avslutar med lite hår- eller saltvattenspray.

Sometimes you don’t feel like having perfect curls, rather curls with a tousled beach feel and you don’t necessarily need to go to the beach to get it. Here’s a quick guide on how to create the look at home!

  1. Start with dry hair. Use your flat iron and set it at 180 °C or lower.   
  2. Apply a heat protection product evenly throughout your hair. It’s a must when working with heat tools.
  3. Divide the hair into sections. I often start working from the bottom and up.   
  4. Take a section in a size that you feel is easy for you to handle. It’s nice if they change a bit in the width and size. Spray some hair spray, from a distance, so that it gets a good spread and the hair doesn’t get wet.
  5. Then, use the flat iron from the bottom and upwards outwards. In order to avoid edges, release it, and then start where you stopped the first bend. Now bend it in the opposite direction. Continue until you finish the whole section.  
  6. When you are done, brush gently through your hair and finish with a bit of hair- or saltwater spray.

beachsvall2

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Metro Mode Club

  SE ALLT
  metro mode rekommenderar

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!