Chiapudding är verkligen en toppenfrukost och det är så enkelt! Det är en bra proteinkälla och innehåller en massa nyttiga omega-3 fettsyror, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Utöver detta har det en positiv effekt mot inflammationer i tarm och mage och är naturligt glutenfritt. Ja, det finns hur mycket som helst att skriva om chiafröet men jag ska inte tråka ut er med det nu:) Nedan ser ni hur jag brukar blanda min chiapudding men man kan smaksätta med vad man vill och man kan ju även söta den lite om man föredrar det. För att den inte ska klumpa sig så brukar jag röra med jämna mellanrum precis i början – annars finns det risk att alla frön lägger sig på bottnen och bildar en klump – och sen tar det ca 10 min innan den svällt så den är perfekt att äta. Men man kan ju även förbereda den kvällen innan och ställa in i kylen över natten. På bilden har jag toppat med blandade bär, banan, gojibär och bipollen. MUMS!
- 2 dl havre eller mandelmjölk
- 2-3 msk eko chiafrön
- 0,5 tsk eko/raw vaniljpulver
- 2 dl oat or almond milk
- 2-3 tbsp eko/raw chia seeds
- 0,5 tsp eko/raw vanilla powder