Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

THAT TIME

Ja hörrni, det är den tiden på månaden när hormonerna äter upp mig. Jag har ju skrivit om min PMS här många gånger tidigare så dom flesta av er vet att jag har en extra svår form av PMS som kallas PMDS  – som helt enkelt är PMS på crack haha. Det påverkar livet och vardagen i mycket större utsträckning än den mer normala formen. Jag blir alltså väldigt deppig, orkeslös, irriterad och arg, ledsen, svullen, får svettningar etc etc. Jag känner mig liksom sjuk i hela kroppen och det enda jag vill göra är att ligga i ett mörkt rum, kolla Netflix och käka popcorn. Det är så svårt att hitta motivation till att göra något! Jag kämpar ändå så mycket emot det för det är på något sätt oacceptabelt att det ska påverka min vardag så mycket som det gör. Och jag har testat så mycket olika saker mot det här men ingenting verkar hjälpa. Ville bara säga det till er om ni skulle märka av att jag inte är lika peppig och aktiv här som jag brukar. Puss o kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Susanne,
  Vad tråkig…har du tänkt att använda hormonspiral. Nu vet jag inte om det passar bra för dem som har PMDS men säkert en gynekolog kan svara på den fråga.
  Normalt använder man Hormonspiral att skydda sig mot graviditet eller stoppa mensen. Det går bra att använda spiral även om du inte har varit gravid eller har fött barn.
  Du kan få hormonspiralen uttagen när du vill på samma mottagning som du får den insatt.
  Jag tycker min hormonspiral hjälpt inte bara med min kraftiga mens och mensvärk utan denna var bra medel mot min extrema trötthet och orkeslöshet under mens tiden. Det kan göra ont när spiralen sätts in och varken Alvedon eller Ipren hjälpte till tyckte jag då min gynekolog blev tvungen att bedöva mig för att sätta in spiralen…tänk på det.
  Jag är ingen expert när det kommer till olika spiral sorter men spiralen som jag fick (Mirena) funkade bra för mig. Min mens försvann inte helt men minskades kraftig…några droppar klara man av eller?
  Glöm inte att fråga din gynekolog om andra biverkningar t.ex hormonfläckar på ansiktet….jag har bara hört det…hoppas att det inte stämmer.
  Lycka till och glöm inte att berätta hur det gick till.

  Trevlig helg och kramar på dig
  /Dina

  Dina Salehi 2019-03-22 12:15:21
  Svara
  • Svar på Dina Salehis kommentar.

   Hej Dina, vad gullig du är som tagit dig tiden att skriva en sån lång kommentar!<3 Jag tror tyvärr inte att det är ett alternativ för mig – har testat olika typer av hormoner i form av p-piller och det blir bättre med humöret men har samtidigt fått andra biverkningar istället så ingenting som fungerat klockrent. Det som är jobbigt om man sätter i en spiral som inte funkar är ju att ta ut och byta. Lättare att byta p-piller:) Med det sagt så låter det ju onekligen som att det hjälpt dig mycket så ska ta och kolla upp detta:) Tusen tack för ditt tips och fina omtanke. Stor kram <3

   Susanne Barnekow 2019-03-25 19:46:03
   Svara
 • Hej Susanne,
  Vad tråkig…har du tänkt att använda hormonspiral. Nu vet jag inte om det passar bra för dem som har PMDS men säkert en gynekolog kan svara på den fråga.
  Normalt använder man Hormonspiral att skydda sig mot graviditet eller stoppa mensen. Det går bra att använda spiral även om du inte har varit gravid eller har fött barn.
  Du kan få hormonspiralen uttagen när du vill på samma mottagning som du får den insatt.
  Jag tycker min hormonspiral hjälpt inte bara mig med min kraftiga mens och mensvärk utan denna var bra medel mot min extrema trötthet och orkeslöshet under menstiden. Det kan göra ont när spiralen sätts in och varken Alveoden eller Ipren hjälpte till tyckte jag, då min gynekolog blev tvungen att bedöva mig för att sätta in spiralen…tänk på det.
  Jag är ingen expert när det kommer till olika spiral sorter men spiralen som jag fick (Mirena) funkade bra för mig. Min mens försvann inte helt men minskades kraftig…några droppar klara man av eller?
  Glöm inte att fråga din gynekolog om andra biverkningar typ hormonfläckar på ansiktet….jag har bara hört det…hoppas att det inte stämmer.
  Lycka till och glöm inte att berätta hur det gick till.

  Dina Salehi 2019-03-22 11:49:30
  Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!