7 TIPS SOM FÅR DIG ATT DOFTA BÄTTRE


Vårt luktsinne är otroligt komplext, man tror till exempel att det spelar stor roll när vi väljer partner och ska hitta någon vars immunsystem skiljer sig från vårt eget. Det påverkar ju oss ständigt genom att väcka minnen, väl- och obehag, som sedan kopplas till olika människor och platser – att dofta gott kan alltså vara ett viktigt redskap när man socialiserar och knyter an med människor. Det är kanske larvig att man ska behöva tänka på att göra mer än att duscha och spraya på sig parfym för att lukta gott, men om man vill maxa sin väldoft så finns det några knep man kan ta till. Så till er som råkar bry er om att lukta riktigt gott, här kommer mina bästa tips!

LÄGG TID PÅ ATT HITTA RÄTT DOFT
Ta din tid när du letar ny doft! Om du testar några olika varianter i butiken är det en bra idé att gå hem och låta doften utveckla sig på din hud innan du bestämmer dig. En parfym doftar nämligen ofta väldigt olika om man jämför mellan appliceringstillfälle och efter några timmar. Sen kan det ju vara så att en parfym som luktat fantastiskt på en vän inte alls doftar gott på din hud. Så testa runt och låt det få mogna fram!

ÅTERFUKTAD HUD
Om din hud är återfuktad fastnar och stannar din parfym längre kvar på huden. Tänk bara på att använda en doftfri produkt som inte bråkar med din parfym.

APPLICERA PÅ RÄTT STÄLLEN OCH PÅ OLIKA SÄTT
Doften stiger uppåt så om du väljer att applicera parfym på kroppens hot-spots så som anklar, i knäveck, bakom öronen och bröst så maximerar du effekten! Finns din parfym även i body-lotion, hårparfym eller duschgel? Ibland räcker det kanske med att bara använda din bodylotion eller så maxar du genom att applicera din signaturdoft även i hårsvallet. En liten varning här bara, se till att det inte doftar för mycket, om du är osäker kan du alltid fråga någon familjemedlem, vän eller respektive.

VITAMIN-E
Om du applicerar någon kräm eller olja med E-vitamin innan du applicerar din parfym så förlänger du effekten!

ÅTERAPPLICERA
Det här kanske inte låter helt oväntat men återapplicera din parfym under dagens gång. All parfym försvinner så småningom så se till att ha en travel-size variant med i väskan som du kan spraya på när du känner behov av en uppfräschning.

REN OCH FRÄSCH
Att spraya en parfym på en smutsig hud eller orena kläder ger inte helt oväntat en sämre effekt – att maskera en dålig lukt är inte detsamma som att dofta gott. Om du är ren och fräsch så doftar din parfym bättre – alla delar räknas, från doften av din hud, kropp och hår, till tröjan, trosorna och byxorna du väljer att bära.

DU LUKTAR VAD DU ÄTER
Olika typer av mat och dryck så som vissa kryddor, alkohol, lök och vitlök påverkar inte helt oväntat vår kroppslukt – och även hur vår parfym reagerar när den landar mot huden. Så om du vill ha en naturligt väldoftande kropp, ät hälsosamt och undvik kost med frän lukt och smak.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej

  Vem rekomenderar du att man går till ifall man vill ordning på sina läppar, och sura mungipor, jag har redan fillers i läpparna som jag tror vandrat upp

  Jag har fått massor av tips att gå till renaissance kliniken på strandvägen men har du något tips?

  Tack

  Lovisa 2019-03-16 16:16:17
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Hej Lovisa, Jag har många som jag tycker är duktiga på läppar och fillers. Jag har ingen erfarenhet av Renaissancekliniken men kan rekommendera Hadde på Dr K Clinic, Denise på Nordiska Kliniken, Pyra på Stureplanskliniken och Anna Welander på Perfect Clinic. Kram S

   Susanne Barnekow 2019-03-20 09:39:44
   Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!