BASGARDEROB – HUDVÅRD

Jag är lite osäker på om jag skrivit om det här på bloggen tidigare men jag tänker att det är en bra sak att lyfta igen – nämligen vad som borde ingå i en komplett hudvårdsrutin. Egentligen kan du ju fylla ditt badrumsskåp i all oändlighet, utbudet av produkter är enormt, men jag tänker att jag ska lista det som jag anser är allra viktigast och nödvändigt för att vårda huden på rätt sätt.

Det första steget är att rengöra huden morgon och kväll! Egentligen bör du även torka av huden efteråt med en bomullstuss med toner eller rengöringsvatten, då det ofta är kvar smuts och sminkrester som inte försvinner med bara rengöring och vatten. Personligen väljer jag att torka av huden med en bomullstuss dränkt med ett micellärt rengöringsvatten på morgonen istället för att tvätta med vatten.

Det andra steget är att applicera en produkt som går djupare ner i huden, så som ett serum eller eccense. Här kan du göra den stora skillnaden i huden och det är ett ypperligt tillfälle att välja en produkt som arbetar på eventuella hudproblem.

Det tredje produkten ska smörja och skyddar ditt yttre hudlager. På dagen bör du använda en produkt som innehåller UV-skydd, då solens strålar inte bara skadar och åldrar huden i förtid utan även kan orsaka sjukdomar, och på natten kan du använda en hudanpassad creme utan solkskydd.

Det fjärde steget är egentligen valfritt men personligen anser jag att en hudvårdsrutin borde innehålla någon typ av exfolierande produkt. Den hjälper nämligen huden att göra sig av med döda hudceller, vilket inte bara ger huden en fin lyster utan även gör att resterande produkter får en rättvis chans att göra sitt jobb – alltså bättre effekt av dina hudvårdsprodukter! Undvik fysiska peelings med korn. Använd istället en produkt med syra eller enzym, så som en toner, rengöring eller mask. Det finns många olika syror och enzymer men några att titta efter kan vara PHA(om du har känslig hud, BHA(om du har fetare hy med pormaskar) samt olika typer av AHA-syra(finns olika varianter beroende på hudtyp).

PSST! Kom ihåg att alltid arbeta med rena händer och handdukar när du tar hand om din hud! Annars riskerar du att arbeta in bakterier(som kan orsaka inflammation) tillsammans med dina produkter. 

◊Rengöring
◊Serum/essence/toner
◊Nattcreme/dagcreme med UV-skydd
◊ Exfoliering 

Hur ser er rutin ut? Är den mer eller mindre avancerad än så här?  

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Så bra lista! Enkelt och effektivt ?

    Sofie 2019-03-12 18:29:30
    Svara
  • Tack för bra hudvårdstips! Förresten har jag en likadan hårturban som du har på bilden. Visst är den suverän när man smörjer ansiktet eller lägger ansiktsmask!

    Katarina 2019-03-11 13:28:00
    Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!