MOISTURE SQUAD

Hej mina finaste! Äntligen fredag eller hur?! Jag är ju helt insnöad på fukt just nu, det är så viktigt så här på vintern och känner verkligen att min hud skriker efter det. Jag har så himla många härliga produkter, vissa som jag skrivit om tidigare (vissa som tagit slut) och nu har jag börjat använda några nya som också är galet bra! När man återfuktar är det viktigt att tänka på att göra det från flera olika håll – jobba med olika molekylstorlekar – dvs toners, serum och creme så blir effekten så mycket djupare och mer långvarig.

Cacao Moist and Mild Serum från Benton har jag skrivit om tidigare här i bloggen och är ett intensivt återfuktande, mjukgörande och reparerande serum baserat på hela 80% kakaoextrakt istället för vatten. Är perfekt för torr och näringsfattig hud som saknar lyster och spänstighet. Kakao är känt för sin sällsynt höga koncentration antioxidanter, verkar antiinflammatoriskt, mjukgör och reparerar. Hyaluronsyra hjälper huden att kapsla in fukt medan en botanisk blandning av centella asiatica, grönt te, kamomill och gotu kola-extrakt verkar för att dämpa rodnad och irritation. Jag mixar några droppar av det här med ett par pumpar av Hyal B Toner och vips så har huden tacksamt absorberat det! Kostar 280kr men du hittar det just nu för 224kr här(klick!). 

Hydr8 B5 Serum från Medik8 är ett underbart serum i en ganska tjockflytande gel som ger maximal fukt med hjälp av hyaluronsyra i flera olika molekylstorlekars så att det tränger ned i även de djupare hudlagren. Det innehåller även B5-vitamin som förbättrar hudens egen fuktbevarande förmåga samt stimulerar hudförnyelse och sårläkning, verkar antiinflammatoriskt samt har en klåddämpande effekt. Kostar 565kr och finns att köpa här(klick!).

Niactil 4% från Elixir är en underbar gelcreme som inte bara tillför fukt utan även hjälper den att bibehålla sin egen. Den motverkar även fina linjer och ojämn pigmentering, verkar lugnande, motverkar rodnad, reducerar stora porer, ger en jämnare hudyta samt ger huden lyster. Inte så dåligt va!? Ja just det, att tillägga har den en bra effekt på oren hud, akne och pormaskar samt är mycket bra för rosacea. Den är helt parfymfri och absorberas snabbt av huden! Vad jag har läst mig till så är det här en riktig storsäljare och har fått riktigt fina betyg – den får även ett stort tummen upp av mig! Kostar 360kr och finns bland annat att köpa här(klick!). 

Hyaluronic Serum från Dr. Barbara Sturm är ett riktigt lyxigt serum! Precis som serumet från Medik8 så inehåller det olika typer av hyaluronsyra och ger maximal återfuktning! Det verkar även genom att motverka inflammation. Det är en gel som är väldigt trögflytade men den absorberas snabbt av huden som blir så mjuk och fin! Kostar 2658 kr och finns att köpa här(klick!) och på NK.

Cicapro Refresh Light Cream från koreanska Make P:rem är en lätt gelcreme som lugnar och återfuktar irriterad och känslig hud. Den innehåller ingrediensen madecassoside (som kommer från centella asiatika) vilken har anti-inflammatoriska egenskaper som lugnar läker och stärker huden. Den innehåller också glycerin och bambuvatten som återfuktar på djupet samt probiotika som ger näring till huden.En alldeles underbar återfuktare som är splirrans ny i badrumsskåpet. Kostar 329kr och finns att köpa här(klick!).  

Instant Hydrating Mask från Beauté Pacifique är en cremig mask som stabiliserar fuktbalansen i huden. Innehåller fuktighetsbevarande ämnen som bibehåller tillförd fukt och som bygger upp en skyddande barriär i hudens yttersta lager. En sån där mask som man kan länga på sig lite när som helst och gå runt med i timmar! Kostar 389kr och finns att köpa här(klick!). 

HynE ansiktscreme från HynE Beauty skrev jag snabbt om efter Daisy Beauty Expo. En superhärlig 24h creme där verkligen åtefuktningen känns på riktigt! Den här använder du i hela ansiktet, inklusive runt ögonen och jag har den som sista steg innan mitt solskydd eller avslutningsvis på kvällen. Innehåller bland annat hyaluronsyra, bivax, canolaolja och glycerin. Kostar 590kr och finns att köpa här(klick!). 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Fantastiska produkter?Favoriterna Medik8 och Dr Barbara Sturm ger en riktigt fuktboost⚡️ Love it!!

    Melly 2019-01-18 16:00:13
    Svara
  • Hej Susanne! Är 21 år och har en del problem med akneärr. Har provat dermapen men hjälpte inte så mycket. Tror du syra kan vara bättre? Eller dermastamp hemma? Kram

    Isabelle 2019-01-18 14:11:30
    Svara
    • Svar på Isabelles kommentar.

      Hej Isabelle, kan känna igen mig, har inga ärr efter acne men dock ett ganska stort ärr över kinden som jag opererade om. Jag har gjort en massa behandlingar med bland annat Dermapen och det blir bättre med tiden men du måste nog köra en kur för att det ska ge resultat. Man kan ju kombinera både syra och Dermapen men det är viktigt att din hudterapeut hjälper dig med vad som är bästa behandlingen för just din hud så man inte riskerar at gå på för hårt och istället skada huden. Du skulle också kunna prova fraktionerad laser som är väldigt effektivt som finns på Stureplanskliniken – dom har även väldigt många andra alternativ så ett förslag är att gå till Pyra där och se vad hon tycker – dom har även Dermapen, syror mm. Annars vet jag att Lyko Concept skin också har en hel del apparater som skulle kunna hjälpa dina ärr. Kontakta någon av dem så är jag säker på att dom kan sätta upp en fungerande behandlingsplan:)

      Lycka till och stor kram S

      Susanne Barnekow 2019-01-18 16:13:56
      Svara

senaste från Mode

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!