Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

ANVÄNDBARA SKÖNHETSKNEP

Jag har nämnt flertalet av dom här knepen i bloggen redan men jag tänkte att det kanske kan vara bra att lista också! Det finns nämligen vissa små tricks som alla borde kunna och här kommer sex av mina bästa:) 

ADDERA FYLLIGHET TILL LÄPPARNA
Generellt ger ljusare färger intrycket av större läppar men det finns ett litet knep som adderar lite extra fyllighet till vilken färg du än väljer att bära. Addera lite highlighter eller en ljus concealer precis i mitten av läppen! Glöm bara inte att blanda ut den så att det smälter ihop med läppfärgen.

RÖDA ÖGON
För att råda bot på röda ögon finns det två små knep att ta till. Använd Clear Eyes(ja det har kommit till Sverige nu!) och/eller addera en gräddvit kajal i ögats vattenlinje. Det är viktigt att nyansen går mot gult så det plockar fram det vita i ögat, en helvit penna kan nämligen ge motsatt effekt.

BABYHÅR
Känner ni igen de där jobbiga korta babyhåren som kan vara omöjliga att få rätt på när du jobbat upp en snygg hästsvans? Spraya hårspray över en makeupborste och dra den sedan över de jobbiga småhåren. Voilà!

HÅLLBART LÄPPSTIFT
Börja med att exfoliera och återfukta läpparna och applicera alltid en läppenna, det motverkar nämligen att ditt läppstift ”blöder” utanför läpparna och det är mycket lättare att få ett jämnt och snyggt intryck. När det är dags för läppstiftet, applicera måttliga mängder för att få det att hålla längre. För att undvika att det smetar av sig på tänderna kan du stoppa ett finger i munnen och dra ut det medan du håller läpparna runt – ja det kan låta lite konstigt men det fungerar!

UNDVIK MASCARAFLÄCKAR
Vem har inte upplevt irriterande mascarafläckar? Både på övre ögonlocken under tiden man applicerar mascara men även under ögat när man bär mascara på den nedre fransraden. Ett tips för att slippa fläckar vid applicering är att hålla en tesked över ögonlocket under tiden, jag föredrar en plastsked så det inte blir så tungt och det är även enklare att bära med sig. Men ett annat, ännu enklare knep är att använda en bärbar spegel som man sätter under ansiktet, så att man liksom får titta neråt, då hamnar fransarna automatiskt längre ifrån ögonlocken och man slipper fläckarna! Det går så klart att få till om man vinklar huvudet bakåt mot en vanlig spegel också men jag tycker att det är lättare med det förstnämnda. För att slippa fläckar under den nedre fransraden kan man applicera väldigt lite av ett transparent puder precis där fransarna möter huden – då undviker du att fettet i huden löser upp mascaran.

FYLLIGARE FRANSRAD
Ibland kan det vara svårt att komma ner i fransrötterna med en vanlig mascaraborste. Ett tips är att applicera mascara på en platt sminkborste och pressa in i rötterna. Du kan även använda en svart kajalpenna och applicera i den övre vattenlinjen. Det adderar nämligen ett extra sug till blicken!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Susanne Barnekows webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!