Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

LÄSARFRÅGA

Hej älsklingar! Hur mår ni idag? Streeess är verkligen veckans tema haha. Försöker hinna med allt och producera inlägg till bloggen men har helt enkelt inte hunnit med så mycket som jag önskat. Lite senare idag ska ni dock få ett riktigt härligt inlägg med en färgstark makeup som jag är helt kär i!

Men till en annan sak – jag fick en läsarfråga från Isabella som undrar följande:

Vad tror du om att ha en luftfuktare inomhus?
Tycker du att retinol funkar mot att släta ut fina linjer? 

Gällande luftfuktaren så var jag fram tills för en stund sedan helt oviss om svaret men efter att ha läst på lite om det så tror jag att jag ska kunna leverera ett bra svar.

Jag tror att det kan vara en riktigt bra idé att ha en luftfuktare under vinterhalvåret! Luften innehåller nämligen väldigt mycket mindre vatten när det är kallt vilket kan leda till att huden blir torr och fnasig och därmed orsaka skador i hudens skyddsbarriär. Den är viktig för att vår hud ska hålla sig hälsosam, elastisk och fin. Så utöver att skydda och återfukta huden med hjälp av produkter så kan faktiskt en luftfuktare i hemmet vara något som hjälper huden på traven! Den optimala luftfuktigheten ska tydligen ligga 35-45 % och om man inte vill köpa en maskin kan man ställa ut vattenfyllda skålar. Även växter hjälper till att höja nivåerna! Efter att ha läst om det här tror jag banne mig att jag ska investera i en luftfuktare! Det verkar dock som att det kostar en del, från omkring 1000kr, om man ska ha en bra. Tyckte att den här som var kombinerad med doft var lite rolig!? Jag hittade en del av informationen på Kit.se. 

Retinol funkar! Det är faktiskt en av få hudvårdsingredienser som har bevisad effekt. Den verkar genom att förbättra elastin- och kollagenproduktionen som håller huden spänstigt och mjuk samt gör så att cellernas omsättning ökar så att nya hudceller snabbare kommer upp i överhuden. Resultatet blir en förbättrad hudstruktur med mindre rynkor och en jämnare hudton. Man ska dock tänka på att det är en kraftfull ingrediens och att huden kan bli irriterad och flagna i början. Det är dock en process som är övergående och du kan anpassa användningen genom att använda den med några dagars mellanrum tills huden vant sig. Exempel på märken som har effektiva och pålitliga retinolprodukter är Dermaceutic, Skinceuticals, Medik8, Paulas Choice, Verso m.fl. 

Hoppas du fått svar på din fråga Isabella:)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej!
  Jag har en fråga som du som är kunnig i området kanske kan svara på?:)
  Min hy är väldigt blandad och yttorr (tror jag, då den är stram men ändå med finnar/pormaskar). Jag är på jakt efter en bra fuktkräm eller ett serum som kan återfukta utan att täppa igen.. har du några tips hur jag ska få en mer återfuktad hy utan att den känns blank och fet?
  Tack för en bra blogg! Kram

  Mathilda 2018-09-29 08:59:43
  Svara
  • Svar på Mathildas kommentar.

   Hej Mathilda! Oj vad svårt, jag är ju ingen utbildad hudterepeut och har inte sett din hud men ska göra mitt bästa:) Du borde satsa på produkter som ger fukt och som balanserar hudens talgproduktion. Det finns en bra produkt från Hyggee som både återfuktar och balanserar oren hud (https://skincity.se/sv/fresh-one-step-facial-essence ). Även Paulas Choice har många produkter som skulle kunna passa. Det bästa är egentligen att besöka ett hudterapeut som får göra en bedömning av din hud men om du känner att du inte vill lägga pengar på det så har Skincity ett onlinehudtest där du får rekommendation på produkter som kan passa – https://skincity.se/sv/hudtest.

   Hoppas att det hjälpt dig lite på traven i alla fall och att du kan hitta en passande rutin:)

   Tack för att du läser fina du! Stor kram S

   Susanne Barnekow 2018-10-08 11:56:56
   Svara

senaste från Mode

Susanne Barnekows webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!