En kalasgod rätt jag gör alldeles för sällan är bananpannkakor. Det är superlätt att slänga ihop smeten men tar lite tid att grädda. Jag har i alla fall fått till ett recept som gör att de håller ihop och är lätta att steka. Jag brukar toppa med bär, en klick turkisk yoghurt, hemmagjord musli och lite honung. Ingredienserna ser ni nedan och jag brukar mosa bananen och blanda runt med en gaffel. Jag använder 1/2 dl till varje pannkaka då det är lättare att vända när de inte är för stora. Så mumsigt!
- En banan
- 2 ägg
- 2 matskedar havremjöl
- 1 matsked mandelmjöl
- kokosolja (att steka i)
______________________________________
A super yummy dish I make far too rarely is banana pancakes. It’s super easy to throw together the batter but it takes some time to fry. I have in any case come up with a recipe that makes them stick together and easy to fry. I usually top with berries, Turkish yogurt, homemade granola and a little honey. You can see the ingredients below and I use a fork to mash the banana and mix the batter. I measure about 1/2 dl for each pancake because they are easier to flip when you keep them small. So yummy!
- One banana
- 2 eggs
- 2 tablespoon oatmeal flour
- 1 tablespoon almond flour
- coconut oil (to fry in)