LÄSARFRÅGA

Det här är första gången jag lyfter en av era frågor i bloggen men jag tänkte att det kunde vara ett roligt inslag, kanske till och med att ha det stående en gång i veckan? Så ställ på i kommentarsfältet så ska jag se till att besvara dem så gott jag kan:)
Jag fick en bra fråga från en läsare i samband med min hudvårdsrutin och här kommer den samt mitt svar.

Hej! Är det någon särskild anledning till att du har valt att inte tvätta ansiktet på morgonen? Läste att du var på Pixis event där även Caroline Hirons medverkade. Enligt henne är ansiktstvätt på morgonen något alla ”bör” göra, som en del i att förbereda huden för make up m.m.

Hej Sofia! Varje gång man tvättar huden med vatten så torkar man ut den och ändrar dess naturliga ph balans. På kvällen är det dock viktigt att tvätta den ordentligt då det samlats en massa orenheter under dagen som påverkar huden negativt. När man låtit en ren hud återhämta sig under natten så ser jag ingen anledningen till att hålla på att tvätta och skölja med en massa vatten. Anledningen till att jag använder en återfuktande och balanserande toner på en bomullstuss istället är att jag tycker att det kan vara skönt att få upp fuktnivån och samtidigt dra bort eventuella döda hudceller som bildats under natten – innan jag ska applicera mina hudvårdsprodukter. Det är därför jag väljer att göra så istället för att tvätta huden igen. Men det finns ju så klart olika åsikter om hur man bör göra, du får hitta det sätt som passar bäst för din hud:) Kram S

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!